Zoeken
 
 

Norbord Genk sleept Safety Star in de wacht


Genk, 11 oktober 2013
Het ‘Norbord Safety Star’-implementatieteam bij Norbord in Genk heeft alle zeilen bijgezet om het gegeerde veiligheidscertificaat te behalen. Het bedrijf draagt veiligheid op en om de werkvloer hoog in het vaandel. Dat de vlag met het ‘Safety Star’-logo op de site zal wapperen, is voor alle medewerkers een bevestiging dat het veilig werken is bij Norbord Genk, waar dagelijks SterlingOSB-Zero wordt geproduceerd.
‘Norbord Safety Star' is een initiatief van de Norbord Groep, die daarmee haar vestigingen wereldwijd op eenzelfde veiligheidsniveau wenst te brengen. Het programma omschrijft naast de vereisten ook aanbevelingen en ‘best practices'. Alan McMeekin, vice-president European Operations bij Norbord, overhandigde 26 september het ‘Safety Star'-certificaat en de bijhorende vlag aan het implementatieteam, in het bijzijn van site director Jim Frazier, HSE-manager Guido Debois en de medewerkers van Norbord Genk. In zijn dankwoord toonde Frazier zich erg trots: ‘De Safety Star is een erkenning voor ons harde en toegewijde werk van de voorbije jaren. Het certificaat bevestigt dat onze veiligheidssystemen er staan en dat ieder van ons de verwachtingen begrijpt.' Frazier benadrukt dat het programma geen eindmeet heeft: ‘Wanneer het om veiligheid gaat moet immers continu gewerkt worden aan verbetering en dus gaat de Norbord Safety Star niet alleen over wat we vandaag bereikt hebben, maar over wat ons morgen nog te doen staat.'

 

Bouwplaten

De Norbord Groep is één van de grootste producenten van OSB. De vestiging in Genk stelt 125 mensen tewerk en produceert SterlingOSB-Zero. Deze bouwplaten worden vanuit Genk verdeeld over heel Europa. Guido Debois, bij Norbord Genk verantwoordelijk voor onder meer veiligheid, was bijzonder tevreden over de inspanningen om van de productiesite een veilige werkplek te maken. ‘De hoofdbetrachting van het Norbord Safety Star-programma is een veiligheidscultuur te realiseren, waarbij alle medewerkers én contractors veiligheid als een vast onderdeel van hun taken te zien. Het programma omvat de verschillende wettelijke eisen waaraan de Norbord-sites dienen te voldoen (OSHA, VPP, CODEX en ARAB) en dit in combinatie met de bedrijfsinterne verwachtingen', aldus Debois.

www.norbord.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren