Zoeken
 
 

Covestro opent nieuwe polycarbonaatproductielijn in Antwerpen


8 april 2024
Covestro, fabrikant van hoogwaardige polymeermaterialen en hun componenten, neemt zijn eerste fabriek voor de productie van polycarbonaat copolymeren op industriële schaal in gebruik op zijn site in Antwerpen.

De nieuwe technologie, intern ontwikkeld door Covestro , maakt gebruik van een innovatief en oplosmiddelvrij smeltproces in combinatie met een nieuw reactorconcept, waardoor de productie van polycarbonaten met aanpasbare eigenschappen mogelijk wordt. De investering in deze productie-installatie bedraagt naar schatting vijftig miljoen euro.

 

Geavanceerde productiemethode voor veelzijdige toepassingen

Naast de verminderde complexiteit van het nieuwe productieproces heeft ook de aansluiting op de bestaande infrastructuur in Antwerpen met vier productielijnen voor polycarbonaat een gunstig effect, omdat het wereldwijde schaalgrootte in de productie combineert met de flexibiliteit van een zelfstandige eenheid.


De polycarbonaat copolymeren zullen worden ingezet voor verschillende toepassingen, waaronder antenne- en batterijbehuizingen, laadpalen voor elektrische auto's, zonnepanelen, medische apparaten en IT-toepassingen zoals notebooks.

 

'Deze nieuwe productiemethode is wereldwijd uniek in zijn soort en stelt ons in staat een breed scala aan materiaalinnovaties aan te bieden,' zegt Sucheta Govil, Chief Commercial Officer bij Covestro. 'Vergeleken met pure polycarbonaten bieden de copolymeren nieuwe mogelijkheden om verdere functionaliteiten en eigenschappen in onze materialen te integreren,' legt Lily Wang, Global Head of the Engineering Plastics business unit, uit. 'Dit kan variëren van verbeterde mechanische eigenschappen, een hogere bestendigheid tegen chemische aantasting tot een verbeterde vlamvertraging. Hierdoor kunnen we innovatieve materialen aanbieden die voldoen aan de hoge eisen van onze klanten in een breder scala aan toepassingen.'

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren