Zoeken
 
 

SPC Group groeit door met samenwerking en overname


17 april 2024
SPC Group heeft een overeenkomst gesloten met het Nederlandse Mentha om de groei van de organisatie te versnellen. SPC is gespecialiseerd in beschermende coatings binnen de metaalindustrie en bedient een diverse en gerespecteerde klantenkring in verschillende eindsectoren, waaronder energie, infrastructuur en industrie.

Het jonge bedrijf SPC bestaat nog geen drie jaar, maar timmert al flink aan de weg. Het wil internationaal sneller groeien, zowel organisch als door middel van overnames, met Nederland als startpunt. Doel? Groeien naar een omzet van honderd miljoen euro.

Naast de internationale uitbreiding blijft verdere uitbreiding in België ook op de agenda staan. Zo heeft recentelijk Metal Finishing Industries (MFI), specialist in poedercoating en KTL, zich aangesloten bij SPC. 

 

Specialist

SPC groeide sinds de oprichting in 2021 uit tot specialist in de industriële straal- en schilderwerken met landelijke dekking. Het bedrijf opereert door heel België met vijf strategische locaties en heeft de capaciteit en expertise om klanten, zowel klein als groot en in verschillende sectoren, vakkundig te bedienen, met diverse types coating zowel on-site als in eigen ateliers.

 

Dankzij zeven eerdere overnames is het service-aanbod sterk verbreed en de marktpositie verstevigd. Nu is het moment aangebroken voor de volgende fase, waarin de groei wordt versneld met de ondersteuning van Mentha. Daarbij wordt actief naar het buitenland gekeken met Nederland als eerste prioriteit.

 

Mentha heeft een meerderheidsaandeel verworven. De oprichters en het bredere managementteam blijven aandeelhouders en verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding en uitbouw van SPC.

Anthony Demaerel en Yves de Mild, oprichters van SPC, zijn enthousiast over de samenwerking met Mentha. Demaerel: 'We zijn zeer enthousiast om ons groeitraject de komende jaren met Mentha verder te kunnen zetten. We hebben met SPC heel wat stappen gezet in België de afgelopen jaren en willen de komende periode onze footprint in Nederland actief uitbouwen.' De Mild: 'Naast de sectorervaring en het brede netwerk in Nederland, heeft Mentha dezelfde no-nonsense aanpak en ondernemende cultuur als SPC.'

 

Ruben Stove, Mentha: 'We zijn onder de indruk van de expertise die SPC aan boord heeft, maar zeker ook de manier waarop zij bijdragen aan de professionalisering van de conserveringsmarkt. Regelgeving en bijhorende compliance vereisten worden bijvoorbeeld steeds strikter, waarbij schaalgrootte en expertise alleen maar in het voordeel van SPC spelen. Naast de bestaande business zien we tal van groeimogelijkheden die we de komende tijd samen met het hele SPC team willen gaan realiseren.'

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren