Zoeken
 
 

Audi Brussels dreigt enige model te verliezen


7 februari 2024
De autoproductie bij Audi Brussels hangt aan een zijden draadje. De vakbonden kregen deze week te horen dat de nieuwe Audi Q8 e-tron niet meer in Vorst gebouwd zal worden.
Bij Audi Brussels in Vorst werken 3.000 mensen. Er wordt al langere tijd gesproken over de arbeidszekerheid in de Belgische fabriek. Deze week werd er een nieuw element aan deze discussie toegevoegd.

In een gesprek met de vakbonden heeft de directie van Audi Brussels aangekondigd dat de nieuwe Audi Q8 e-tron niet meer in België geproduceerd zal worden. De huidige generatie van de elektrische SUV zal wel gemaakt blijven worden in de fabriek, vermoedelijk tot begin 2027.

Daarna is de toekomst ongewis. In een gesprek met de vakbonden zou de directie hebben medegedeeld dat men op zoek is naar vervanging, maar vakbonden zijn sceptisch. 'De directie belooft nog wel dat er een ander model naar Vorst zal komen, en er een toekomst is voor het bedrijf, maar dat blijft onzeker. Geen nieuw model betekent geen fabriek meer nodig na 2027. Da's simpel, hé', zegt ACV-vakbondsman Ronny Liedts in Het Laatste Nieuws.

In Vorst werken 3.000 mensen. Naast Volvo Gent is Audi Brussels de enige overgebleven autofabriek in België. Eerder verdwenen al Renault in Vilvoorde (1997), Opel in Antwerpen (2010), en Ford in Genk (2014).

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren