Zoeken
 
 

Sumi overgenomen door Group Jansen


27 februari 2024
Het West-Vlaamse Sumi maakt voortaan deel uit van Group Jansen. Als geïntegreerde bouwgroep kiest Group Jansen al jaren voor een strategie waarbij diversifiëren, innoveren, industrialiseren en niches verkennen centraal staan. Met Sumi Smart & Connected Buildings uit Kortrijk-Heule halen zij een partner inzake gebouwenautomatisering binnen.

'De bouwwereld staat voor een belangrijke transformatie. Met de overname van Sumi overstijgen we onze eigen comfortzone', vertelt CEO Nadia Jansen van Group Jansen. 'We voegen extra kracht op het vlak van automatisering toe aan onze vaste waardes, waaronder onze projectenbedrijven, onze eigen duurzame producten en ons serviceluik. Deze nieuwe samenwerking past perfect bij onze visie om ook in de toekomst stuk voor stuk places to be te realiseren. Ruimtes waar elke gebruiker optimaal functioneert, leeft, herstelt en geniet. Daarnaast is het aanbod van Sumi an sich nog een extra commerciële troef voor onze bouwgroep.'

 

Data voor meer duurzaamheid en efficiëntie

'Building Automation gaat over het automatiseren, het aansturen, het controleren en het optimaliseren van de aanwezige technieken in een gebouw zoals elektriciteit, verlichting, zonnewering, poorten, HVAC, toegangscontrole, beveiliging... Bij Sumi gaan we als één van de belangrijkste onafhankelijke co-integratoren in België nog een stap verder', zegt Stef Vande Meulebroucke (CEO Sumi). 'Noem het gerust next level smart buildings. Binnen onze systemen organiseren we alle data in een bovenliggend beveiligd platform. We zorgen voor een vlot beheer van deze gegevens en koppelen het aan andere data zoals bijvoorbeeld beweging en/of bezetting van een ruimte. Op die manier boekt een eigenaar of gebruiker van een gebouw een significante vooruitgang op bijvoorbeeld energiebesparing en -opslag. Ook een efficiënter onderhoud, het technisch ontzorgen van niet-technisch personeel en de user en customer experience krijgen een stevige boost.'

 

De bouwsector innoveren en industrialiseren

'Vanuit eerdere samenwerkingen kennen we de sterktes van Sumi. Hun doorgedreven expertise, efficiëntie, no-nonsense aanpak en out-of-the-box-denken, steken er torenhoog bovenuit. Ook hun locatie is een interessante surplus. Dankzij onze nieuwe West-Vlaamse connectie verstevigen we onze positie geografisch nog meer', vult Jansen aan.

 

'De appreciatie is wederzijds. Onze beide bedrijven smaken creatieve concepten, een unieke efficiëntie en industriële aanpak. Daarnaast voelen we ons thuis in hun bedrijfscultuur waar het menselijke zo belangrijk is,' besluit Vande Meulebroucke (CEO Sumi).

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren