Zoeken
 
 

Jambes Machines neemt Baudouin Vergote over


28 februari 2024
Jambes Machines, Waalse distributeur van stationaire machines voor hout- en metaalbewerking, neemt via dochteronderneming Bauwens Roger SA, Baudouin Vergote over. Baudoin Vergote is een distributeur van industrieel gas, lasapparatuur, gereedschappen en accessoires uit Gembloux.

Het merk Baudouin Vergote, dat al drie decennia gekend is, blijft behouden en zal naast die van Bauwens Roger blijven bestaan. De volledige overgenomen dienst wordt geïntegreerd binnen de huidige structuur van Bauwens Roger. Met deze overname diversifiëren Jambes machines en haar dochteronderneming hun activiteiten, bevorderen ze de operationele harmonisatie en versterken ze hun commerciële netwerk.

 

Baudouin Vergote is de tweede overname van Jambes machines, een distributeur die essentieel is geworden in de verkoop van stationaire machines voor hout- en metaalbewerking, gereedschappen en diensten. Deze overname stelt het bedrijf uit Gembloux in staat zijn horizon te verbreden en nieuwe specifieke expertisegebieden uit dezelfde sector te integreren. 

 

Jérémy Cloquette, gedelegeerd bestuurder bij Jambes machines, legt uit: ‘Het doel van de uitbreiding van Bauwens Roger is het creëren van effectieve operationele harmonisatie en unieke commerciële synergie. Deze aanpak is er ook op gericht om onze aanwezigheid op de markt te versterken en tegelijkertijd onze relaties met een brede en diverse klantenbasis te bestendigen. Onze klanten zullen kunnen profiteren van een breed scala aan producten en diensten.' 

 

Over de overname

Het gelijknamige bedrijf werd meer dan dertig jaar geleden opgericht door Baudouin Vergote. Het was gevestigd op wandelafstand van het huidige adres van Jambes machines en Bauwens Roger. De overgenomen partij neemt nu haar intrek in de rue des poiriers 9 in Gembloux, de hoofdzetel van Jambes machines en haar dochteronderneming.


Baudouin Vergote, zelf inmiddels gepensioneerd, sprak de wens uit dat zijn bedrijf zou worden overgenomen door Jérémy Cloquette. Enerzijds wilde hij de continuïteit van zijn activiteiten garanderen en de belangen van zijn klanten en leveranciers vrijwaren. Anderzijds weerspiegelt deze beslissing het vertrouwen in de gedelegeerd bestuurder van Jambes machines om de nalatenschap van het overgenomen bedrijf voort te zetten, aldus Vergote.

 

Net als de vorige overname (van Bauwens Roger door Jambes machines) maakt de nieuwe acquisitie deel uit van de algemene ontwikkelingsstrategie van Jambes machines en de uitbreiding van Bauwens Roger. Tot nu toe werd de overname van Baudouin Vergote volledig gefinancierd met eigen vermogen. Deze overname draagt bij tot de versterking van de positie van Jambes machines en Bauwens Roger als totaalaanbieder van industriële oplossingen in Brussel en Wallonië. Het geheel van de activiteiten en diensten van Baudouin Vergote zal worden opgenomen in de huidige structuur van de vennootschap Bauwens Roger om de operationele efficiëntie en de consolidatie van de diensten te bevorderen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren