Zoeken
 
 

Belgische standhouders positief over opkomst eerste dag Technishow


13 maart 2024
Duizenden bezoekers zakten gisteren naar de Jaarbeurs in Utrecht af voor de openingsdag van de TechniShow en ESEF Maakindustrie. Onder de standhouders waren tal van Belgische bedrijven.

Met ruim 250 standhouders en naar verwachting tienduizenden bezoekers is de ESEF Maakindustrie-TechniShow combinatiebeurs in Utrecht de grootste maakindustriebeurs van de Benelux. Onder de standhouders bevinden zich tal van Belgische bedrijven die actief zijn op de Nederlandse markt of deze markt met interesse volgen.

 

Wouters Cutting & Welding, leverancier van snijmachines uit Turnhout, is een terugkerende standhouder op de TechniShow. Zaakvoerder Nic Wouters vertelt dat Nederland een belangrijke markt is voor het bedrijf. 'Recent hebben we nog twee grote fiberlasersnijders verkocht aan Nederlandse bedrijven'

 

Machine verkocht op vorige openingsdag 

Ook Nico De Vooght zaakvoerder van Deratech, fabrikant van plaatbewerkingsmachines, was al eerder op de Nederlandse beurs. Op de vorige editie, twee jaar geleden, was de Oost-Vlaming op de openingsdag zelfs succesvol met de verkoop van een lasersnijmachine. 'Nu hebben we nog niets verkocht, maar de beurs duurt nog drie dragen', vertelt de zaakvoerder van Deratech hoopvol.


Het bedrijf verhuisde vorige zomer van Waasmunster naar een nieuwe locatie in Lokeren. Deze nieuwe locatie met een oppervlakte van 2.500 vierkante meter is voorzien van een showroom waar klanten de verschillende plaatbewerkingsmachines van Deratech aan het werk kan zien. 

 

Naast de showroom zijn beurzen een belangrijk podium voor De Vooght om bekendheid voor zijn eigen machines te creëren. Na Technishow staat hij binnenkort op een beurs in Bangalore, India. Niet alleen België, Nederland en Duitsland zijn belangrijke afzetgebieden voor Deratech. Regelmatig worden er ook machines verkocht aan bedrijven in bijvoorbeeld India.

 

Eagle: Poolse lasersnijmachine

Waar De Vooght tijdens de vorige editie van TechniShow gelijk een machine verkocht op de openingsdag, waren de standhouders doorgaans niet zo positief over de aanloop. ‘Doordat de beurs in augustus viel, was het rustig', vertelt Paul Minta, zaakvoeder van MML uit Genk. MML is exclusieve verdeler van de wereldwijd opererende firma Power-Tech, producent van EAGLE fiber lasersnijmachines.

 

Op de openingsdag van de TechniShow-editie van 2024 ziet de Limburger al meer aanloop dan twee jaar geleden. ‘Er is al een aantal interessante bezoekers gepasseerd', vertelt de Minta, die zelf ook een plaatbewerkingsbedrijf heeft. Door de goede ervaringen met het Poolse merk, dat in het hogere segment opereert, heeft hij besloten het dealerschap van de Eagle op zich te nemen. ‘De fiber lasersnijmachines zijn uiterst performant en prijstechnisch interessanter dan de gekende Europese merken', zegt hij.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren