Zoeken
 
 

Schenker innoveert logistiek centrum Willebroek


Willebroek, 9 oktober 2013
In het Fast Moving Consumer Goods (FMCG)- logistiek centrum van DB Schenker nv in Willebroek zijn de afgelopen twee jaar verschillende innovaties ingevoerd. Een belangrijke investering is de automatische loszone met een geautomatiseerde losmachine die wordt ingezet voor de nieuwe Pringles-goederenstroom.
Merkengigant Kellogg vertrouwt de logistieke afwikkeling van haar product Pringles en de co-packingactiviteiten (vanaf november) voor alle Benelux-merken van Kellogg toe aan Schenker. Ook Nestlé sluit met Schenker een co-packingcontract af.

 

Innovaties

De nieuwe klanten voor het Fast Moving Consumer Goods (FMCG)- logistiek centrum in Willebroek komen er ‘dankzij de innovaties die we de afgelopen twee jaar in ons magazijn in Willebroek hebben ingevoerd', zegt Ulrich Pütz, managing director van Schenker. Door de loszone met geautomatiseerde losmachine is het mogelijk om 24/7, inclusief weekends, vrachtwagens te lossen die rechtstreeks van de productiesites naar Willebroek
komen.

 

Mezzanine

In een ander gedeelte van het magazijn heeft DB Schenker een mezzanine gebouwd, exclusief voor co-packingactiviteiten. Het overgrote deel van de Nestlé-producten wordt in
deze zone behandeld. De nieuwe co-packingzone biedt goede werkcondities aan de honderd werknemers van de beschutte werkplaats waarmee Schenker nauw samenwerkt.

 

Capaciteit 

Het FMCG-state-of-the-artmagazijn werd in 2005 gebouwd in Willebroek, pal op de as Brussel-Antwerpen. Het beslaat 85 duizend vierkante meter en heeft een capaciteit van 85 duizend palletplaatsen met vijf verschillende temperatuurzones, gaande van - 22 graden tot + 18 graden, inclusief kamertemperatuur.

www.schenker.be

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren