Zoeken
 
 

Meeus Groep, Gebroeders Hoefnagels Transport en Verheul Transport gaan samen verder als H.Essers


22 januari 2024
De chemiebedrijven van Meeus Group en de Nederlandse logistieke dienstverleners Gebroeders Hoefnagels Transport en Verheul Transport gaan officieel verder onder de naam H.Essers.

Dat de Nederlandse bedrijven nu officieel verder gaan als H.Essers, is een nieuwe belangrijke stap in de afwikkeling van de succesvolle overnamereeks van de voorbije jaren, met als doel de positie van H.Essers te versterken in de Nederlandse en Europese markt. Het bedrijf is logistieke speler in de chemie, healthcare en infrastructuur in Europa. Met de recente overnames van het chemiecluster en de verhuisbedrijven van Meeus Group en die van infralogistieke specialisten Gebroeders Hoefnagels Transport en Verheul Transport, heeft H.Essers die rol nu ook in Nederland voor wat betreft chemie- en infrastructuurlogistiek. De derde pijler van het bedrijf, healthcare, zal in de toekomst ook in Nederland deel gaan uitmaken van de verdere internationale groeiplannen.

 

Strategische ligging voor chemie

De meest recente overname, die van de Nederlandse Meeus Group, was meteen ook de grootste uit de geschiedenis van H.Essers. De nadruk lag hierbij op de activiteiten van Meeus in en vanuit Bergen op Zoom, waaronder de geavanceerde chemielogistiek inclusief gevarengoed. Hierdoor kan H.Essers niet alleen zijn groeiambities in de chemie realiseren, maar geeft het ook zijn vestigingsplannen in Bergen op Zoom verder vorm.

 

In de ogen van H.Essers vormt Bergen op Zoom met haar strategische ligging tussen wereldhavens Rotterdam en Antwerpen en directe toegang tot het Schelde-Rijnkanaal, het perfecte tussenstation voor vervoer van containers naar het achterland. Daarom werkt H.Essers op deze locatie ook aan de bouw van een nieuwe, grotere Markiezaat Container Terminal, die de huidige inlandse terminal moet gaan vervangen. De terminal zal naar verwachting in 2026 operationeel zijn.

 

De nieuwe terminal met een capaciteit van 250.000 TEU/jaar zal door de buitendijkse ligging goed bereikbaar zijn voor grotere schepen en daardoor fungeren als consolidatiehub. Door vrachten te bundelen, maar ook door te werken met hernieuwbare energie en batterijcontainers, zet H.Essers verder in op verduurzaming. Daarnaast wordt 220.000 vierkante meter magazijnruimte gebouwd. Hiermee biedt H.Essers transportoplossingen over het water en warehousing- en added value-activiteiten voor bedrijven uit de regio die willen importeren en exporteren via de zeehavens.

 

Met de overname van Meeus en de bouw van de nieuwe terminal werkt H.Essers toe naar een ruimere positionering in Nederland. Het bedrijf is niet alleen op zoek naar groei, maar wil ook over een klantgerichter dienstenportfolio beschikken. H.Essers wil totaaloplossingen kunnen bieden, van opslag en multimodaal transport tot value added-diensten, zoals afvulactiviteiten.

 

Pascal Vranken, CCO van H.Essers: 'We zijn binnen onze groeistrategie op zoek naar duurzame oplossingen, die passen in onze synchromodale visie op transport. We willen ladingen steeds op de meest efficiënte manier vervoeren en optimaal gebruikmaken van de verschillende vervoersmethodes. Door meer in te zetten op transport over water, dragen we bij aan een duurzamer logistiek netwerk in Nederland, waarbij minder containers onnodig over de weg worden vervoerd.'

 

Marktleider in infrastructuursegment

Met de naamsverandering komt officieel ook een eind aan de succesvolle overnametrajecten van de Gebroeders Hoefnagels Transport in Asten en Weert en die van Verheul Transport uit Twello. Dankzij deze overnames in het Nederlandse infrastructuursegment is H.Essers nu marktleider in de Benelux op het gebied van logistieke dienstverlening voor alle bouw-, infrastructuur- en nutsbedrijven.

 

'Klanten vragen steeds vaker om logistieke partners met een brede dienstverlening en een grote geografische spreiding. De overnames en investeringen stellen ons in staat om onze diensten én vloot uit te breiden en klantgerichter te werk te gaan. We kunnen klanten nu warehousing-activiteiten en een multimodaal transport- en distributienetwerk bieden met grote internationale reikwijdte. Daarnaast bundelen we de verschillende expertises van H.Essers en de overgenomen bedrijven, waardoor we een heel uitgebreid service-portfolio kunnen aanbieden', vertelt Pascal Vranken.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren