Zoeken
 
 

Peter Bax constructiewerken onderscheidt zich met nieuwste Ermak fiberlaser


Weelde, 24 maart 2015
Peter Bax bvba constructiewerken heeft een Ermak fiberlaser aangeschaft. De machine is onlangs geïnstalleerd. De constructiewerker zet de fiberlaser in voor het snijden van delen, zowel in staal, rvs als aluminium.
Het gaat hier om de Fibermak EFB LM-met een 3kW IPG diodelaser, dat is de nieuwste fiberlaser van het Turkse Ermaksan. De Fibermak is bovendien voorzien van een extra rotatie-as, waarmee buis- en kokerprofielen zowel enkel- als dubbelwandig kunnen worden gesneden.

 Met deze investering is het bedrijf voor hoogwaardig snijwerk niet langer afhankelijk van derden. Met een werkbereik van 6 bij 2 meter speelt Peter Bax in op de groeiende vraag naar steeds langere lengtes die in de bouwwereld gevraagd wordt voor gevelbekleding en goten. Bovendien kan buismateriaal in de standaard handelsmaten van 6.000 mm direct op de fiberlaser worden gesneden. Peter Bax: ‘Daarmee onderscheiden we ons van het grootste deel van de markt dat is gericht op verwerking van middelgrote plaat van 3 x 1,5 m. De extra rotatie-as stelt ons in staat ook buis- en kokerprofiel voor onder andere balkonhekken en balustrades in eigen huis te snijden, zonder dat we voor snijwerk afhankelijk van derden zijn.'

 

Lineaire motoren

De positioneernauwkeurigheid van 0,03 mm en de hoge snelheden worden mogelijk gemaakt door inzet van lineaire motoren voor aandrijving van alle assen. Verplaatsingssnelheden van 120 m per minuut in X- en Y-as en diagonaal 170 meter per minuut en versnellingen van 2G op de X- en Y-assen zijn vanzelfsprekende kruissnelheden voor de Fibermak. De lineaire motoren leveren tevens een belangrijke bijdrage aan verlaging van de gebruikskosten. Voor de besturing van de Fibermak vertrouwt Ermak op een Beckhoff besturing en zet de fabrikant Alma CADCAM in voor de programmering inclusief nestingsoftware. Alma is een onafhankelijk en high end CADCAM programmeersysteem, dat ook kokersnijden en 3D buigen voor de kantpers integreert.

 

Leverancier van de fiberlaser is Landre uit het Nederlandse Vianen.

 

Peter Bax bvba constructiewerken

Landré

Ermak



 

 

 


 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren