Zoeken
 
 

CIM Capital en voormalige subcontractor vechten verkoop trailerafdeling Van Hool aan


Lier, 6 mei 2024
De Belgische investeringsmaatschappij CIM Capital, dat gedeeltelijk in handen is van Marc Van Hool, wil het biedingsproces voor de afdeling ‘Industriële Voertuigen’ van busbouwer Van Hool uit Lier laten heropenen. Lasertek, een voormalige subcontractor van Van Hool, sluit zich bij de juridische procedure aan.

Marc Van Hool hoopt de gelijknamige bus- en trailerbouwer uit Lier in de familie te houden. De ondernemer was met CIM Capital in de running voor de overname van de afdeling ‘Industriële Voertuigen', maar uiteindelijk ging enkele weken geleden Schmitz Cargobull met de buit aan de haal.

 

CIM Capital tekende ‘derdenverzet' aan bij de ondernemingsrechtbank Antwerpen, zo schrijven meerdere kranten. De ondernemer wijst daarbij op ‘manifeste procedurefouten, waarbij andere bieders geen enkele kans kregen, geen toegang kregen tot bedrijfsinformatie en oneigenlijk gebruik werd gemaakt van het insolventierecht', zo schrijft Het Laatste Nieuws.

 

'Beter bod, betere voorwaarden'

CIM Capital stelt dat zijn bod 'op alle vlakken substantieel beter was dan het bod waar de curatoren voor kozen.' Zo zou de investeringsmaatschappij de afdeling in zijn geheel willen overnemen en een doorstart geven, waardoor 550 van de 750 jobs konden worden behouden. Ook op financieel vlak was het bod naar verluidt beter en zou de investeringsmaatschappij ook de gronden hebben willen overnemen. Nu wordt de site gehuurd.


'Wij willen de lokale verankering van zowel de engineering, de Research & Development als de productie op lange termijn garanderen en ervoor zorgen dat Van Hool opnieuw kan aanknopen met succes in Vlaanderen en België zoals dat onze strategie is bij al onze investeringen', wordt Erik Verkest, de CEO van CIM Capital, geciteerd.

 

Reputatie in binnen- en buitenland

De afdeling Industriële Voertuigen was de best draaiende afdeling binnen Van Hool en heeft volgens CIM Capital veel potentieel. ‘De inzet van hoogtechnologisch tanktransport voor het vervoer van waterstof, CO2 en andere gassen zal een belangrijke schakel zijn in de vergroening van onze economie. De reputatie van deze producten is vandaag ijzersterk in binnen- en buitenland en de wereld kijkt naar deze Vlaamse toptechnologie.'

Bij de juridische claim van CIM is ook het Mechelse bedrijf metaalbedrijf Lasertek betrokken, dat als onderaannemer actief was voor Van Hool en gespecialiseerd is in het versnijden en lassen van metalen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren