Zoeken
 
 

Punch Powertrain in handen van Autobouwer Stellantis


Sint-Truiden, 6 mei 2024
Stellantis, de Frans-Italiaanse groep achter de merken Peugeot, Fiat en Opel, heeft de productieactiviteiten van Punch Powertrain in Limburg overgenomen na een zogenaamde ‘vijandige overname.’ De werkzekerheid van zeshonderd mensen in Sint-Truiden zou hierdoor versterken.

Punch Powertrain in Sint-Truiden, dat onderdelen voor aandrijfsystemen maakt, is sinds 2016 in handen van de Chinese Yinyi-groep. Enkele jaren geleden kwam er een joint venture met de PSA-groep, de groep achter de automerken Peugeot en Citroën. Die PSA-groep is vervolgens opgeslokt door het Frans-Italiaanse Stellantis.


Weinig geld in het laatje

Maar door financiële moeilijkheden kon Punch Powertrain naar verluidt het investeringsritme van de joint venture niet meer volgen. Door meer geld in te brengen verwierf Stellantis op termijn een meerderheidsbelang. De autobouwer maakte daarna volgens zakenkrant De Tijd gebruik van clausules in de joint venture om het bedrijf volledig naar zich toe te trekken met een uitkoopbod. Punch Powertrain verzette zich tegen de procedure, maar trok in een rechtszaak aan het kortste eind. 

 

Werkzekerheid veilig op korte termijn

De vijandige overname (tegen de wil van Punch Powertrain) betekent volgens de vakbond werkzekerheid voor de arbeiders in de fabriek. Zij wijzen op het feit dat Stellantis kapitaalkrachtig is, terwijl Punch Powertrain naar verluid in geldnood verkeerde.


De vakbonden willen op korte termijn om tafel met de directie van Stellatis, want er zijn de nodige vraagtekens voor de lange termijn. ‘Vandaag heeft Stellantis Sint-Truiden en de componenten die daar gemaakt worden absoluut nodig. Maar wat op langere termijn? Daarover willen we graag garanties op papier. Stellantis is een Frans-Italiaanse groep en de assemblage van de versnellingsbakken gebeurt in Metz en Turijn. Daar worden ook beloftes gedaan', vertelt Raf Dal Cero van het ABVV aan De Tijd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren