Zoeken
 
 

Piet Moons nieuwe voorzitter van de Sports Technology Club


Brussel, 27 maart 2013
Piet Moons, marketing directeur van het BOIC, is verkozen tot voorzitter van de Sports Technology Club, een initiatief van Agoria en het BOIC.

De exportclub promoot Belgische technologiebedrijven als leverancier bij de organisatoren van topsportevenementen. Prioriteiten voor de nieuwe voorzitter zijn het komende WK Voetbal in Brazilië en de Olympische Spelen in Rio. Maar de club werkt ook op langere termijn. Zo zullen Belgische technologiebedrijven in april leden van het organisatiecomité van het WK Voetbal 2022 in Qatar ontmoeten. Ook in eigen land wil de Sports Technology Club mee werken aan de modernisering van de voetbalstadions.

 

De club werd in 2005 opgericht door Agoria en het BOIC en groepeert een zestigtal Belgische bedrijven met technologie in vijf expertisedomeinen: media technology, hospitality, construction, access control en sports equipment. De focus ligt in het buitenland waar de bedrijven gezamenlijk optreden voor contacten bij topsportevents zoals de Olympische Spelen, EK en WK voetbal, Formule 1.

Piet Moons volgt Johan Vanneste, voormalig CEO van VLM, op die in de aanloop van de Olympische Spelen van Londen als voorzitter optrad. Moons wil de Sports Technology Club verder op de kaart zetten bij grote internationale sportevenementen: ‘Onze bedrijven staan steeds hoger aangeschreven bij de organisatoren van grote sportevents, getuige de Olympische Spelen in Londen. Daar waren 25 Belgische bedrijven betrokken als toeleverancier, goed voor een investering van ongeveer 280 miljoen euro. De formule waarbij de bedrijven gezamenlijk naar de organisatoren trekken, eerder dan elk apart hun dossier te verdedigen, draagt bij tot dit succes.'

 

Moons blijft als voorzitter actief tot de Spelen van Rio 2016. Dat is samen met het WK Voetbal in Brazilië volgend jaar de belangrijkste prioriteit momenteel. ‘Indien de Rode Duivels zich kwalificeren voor het WK, waar ze hopelijk in zullen slagen, zou het mooi zijn als we naast ons elftal minstens even veel Belgische bedrijven kunnen presenteren in Brazilië.' De Sports Technology Club bezoekt deze maand nog Brazilië voor verdere contacten en in september wordt een nieuwe missie georganiseerd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren