Zoeken
 
 

DAF Westerlo produceert miljoenste cabine


Westerlo, 9 juli 2014
Bij DAF Vlaanderen in Westerlo werd vrijdag 4 juli de miljoenste cabine geproduceerd. 'Een prachtige mijlpaal in de geschiedenis van DAF's assen- en cabinefabriek', aldus Harrie Schippers, president-directeur van DAF Trucks.

De Space Cab werd symbolisch overgedragen aan Louis De Wael, algemeen directeur van Vervoer Van Dievel uit het Belgische Mechelen, waar de truck met de miljoenste cabine binnenkort in gebruik zal worden genomen.

 

180 cabines per dag

In 1966 nam DAF de productiefaciliteiten in België in gebruik. Gestart werd met de fabricage van cabines en in 1971 werd daar de productie van assen aan toegevoegd. Op dit moment komen er zo'n 180 cabines per dag van de band voor de populaire DAF CF- en XF-series voor het middelzware en zware transport.

 

Belangrijke investeringen

In de cabinefabriek zijn de afgelopen jaren belangrijke investeringen gedaan met het oog op de nieuwste generatie DAF Euro 6-voertuigen, die in 2013 in productie zijn genomen. In totaal investeerde DAF de afgelopen 10 jaar zo'n half miljard euro in haar assen- en cabinefabriek in Westerlo.'De mijlpaal van één miljoen geproduceerde cabines is een geweldige erkenning van de medewerkers van DAF Vlaanderen', aldus Harrie Schippers. 'Mede dankzij hun inzet en toewijding zijn wij in staat cabines te leveren, die toonaangevend zijn op het gebied van ruimte, comfort en afwerking, essentieel voor het hoge chauffeurscomfort waarom de trucks van DAF bekend staan.'

Harrie Schippers van DAF Trucks draagt de Space Cab over aan Louis De Wael van Van Dievel waar de truck met de miljoenste cabine binnenkort in gebruik zal worden genomen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren