Zoeken
 
 

DAF Trucks Vlaanderen een van de nieuwe ‘Fabrieken van de toekomst’


12 februari 2024
Tien Belgische bedrijven, waaronder DAF Trucks Vlaanderen, zijn vorige week bekroond tot ‘Factory of the Future’.

België heeft er tien nieuwe 'fabrieken van de toekomst' bij. Alpha Innovations uit Ottignies-Louvain-la-Neuve, Alpro uit Wevelgem, Anziplast uit Izegem, Bridgestone Aircraft Tire (Europe) uit Frameries, DAF Trucks uit Westerlo, GSK Formulation uit Waver, Imerys Minerals uit Lixhe (Lieze), Mockel uit Baelen, Oleon uit Oelegem en Ziggzagg uit Aalter kregen vorige week de prijs uitgereikt uit handen van Vlaams minister-president Jan Jambon en Waals viceminister-president Willy Borsus. 

 

Factory of the Future is een initiatief van technologiefederatie Agoria dat hiermee fabrieken bekroond die stappen zetten op het gebied van digitalisering, automatisering en het slim maken van het hun productie met het doel om de efficiëntie te vergroten en verliezen te verkleinen.

 

Daf Trucks Vlaanderen 

Bij de nieuwkomers op de lijst dus onder andere DAF Trucks Vlaanderen. Stijn Van Eyken, Managing Director, reageert verheugd: ‘Deze bekroning is een échte erkenning voor het team. Samen hebben we een volledig nieuwe cabinefabriek ontworpen en gebouwd, inclusief een milieuvriendelijke spuiterij, een sterk gerobotiseerde ‘body-in-white'-fabriek (waar de kale cabines worden gebouwd) en een gloednieuwe, ergonomische trimming lijn (waar het in- en exterieur van de cabine wordt afgewerkt).


‘Bovendien is de assenfabriek volledig heringericht om zowel optimale werkomstandigheden als de hoogste kwaliteit te bieden', aldus Van Eyken. Sinds 2017 heeft DAF meer dan € 300 miljoen geïnvesteerd in de vestiging in Westerlo. ‘Het feit dat we zijn bekroond tot ‘Factory of the Future' illustreert opnieuw hoe succesvol de hightech productie-industrie in België kan zijn.'

 

Internationale concurrentiepositie 

Jolyce Demely, algemeen directeur van Agoria Vlaanderen, sluit zich daarbij aan. ‘Onze technologie-industrie kan alleen internationaal concurreren door sterk te innoveren. We moeten daarom vernieuwing blijven aanmoedigen en ondersteunen. Het is de beste manier om zowel onze productiviteit te verhogen als om voorop te blijven lopen in de digitale én ‘groene race' die de Europese industrie doormaakt! Het Vlaamse industriebeleid moet dan ook echt gericht zijn op het stimuleren van innovatie.'


De titel Factory of the Future, die dit jaar zijn tiende editie kende, is drie jaar gelding en daarna moet er een verlening aan gevraagd worden. Het netwerk telt momenteel 65 ondernemingen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren