Zoeken
 
 

Mack Trucks wint de Swedish Steel Prize 2013


Stockholm, 19 december 2013
Mack Trucks (Volvo Group - VS) is de winnaar geworden van de Swedish Steel Prize 2013. De prijs werd 21 november uitgereikt tijdens een galadiner in het Radison Stockholm Waterfront conferentiecentrum. De prijs, een bedrag van 100.000 Zweedse kronen, een kunstwerk van Jörg Jeschke en een half jaar ondersteuning door de marketingafdeling van SSAB, werd uitgereikt door Martin Lindqvist, ceo SSAB. Hij werd bijgestaan door Ebba Blitz, moderator tijdens het congres en de prijsuitreiking. Het doel van de prijs is om de kennis over hoge-sterktestaal te verspreiden.
Mack Trucks kreeg de prijs voor haar nieuwe wielophanging waar zij de conventionele bladveren hebben vervangen door twee Y-vormige componenten van hogesterktestaal (hss). ‘Mack Trucks heeft met deze nieuwe wielophanging de basis gelegd voor een baanbrekende verbetering van vrachtwagens', aldus Melker Jernberg, voorzitter van de jury, en hoofd van de SSAB EMEA (Europe, Middle East en Afrika). De verbetering resulteert in betere prestaties van het voertuig, zoals rolstabiliteit, verminderde remweg en een reductie van de bandenslijtage met maximaal 25 procent. Maar het resulteert ook in veiligere voertuigen en meer comfort voor de chauffeur. De Amerikaanse truckproducent is onderdeel van de Volvo Group en is een van de grootste automotive bedrijven in de Verenigde Staten met een productie van meer dan 23.000 trucks in 2012.

 

Ingezonden

61 bedrijven hadden een ontwerp in hogesterktestaal ingezonden waarvan er vier werden genomineerd. De andere drie genomineerden waren Condeco Technologies AG voor een nieuwe productiemethode voor kookpannen (Toolox cooking), het Poolse Pesa Bydgoszcz SA voor een nieuw treinstel van hogesterktestaal en het Australische Tuff Trailers Pty Ltd voor haar nieuwe trailer voor het transport van zware machines.

 

Sinds 1999

Sinds de start van deze prijs in 1999 wordt deze staalprijs jaarlijks uitgereikt door het Zweedse staalconcern SSAB aan het meest innovatieve ontwerp, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigenschappen van hogesterktestaal.

De genomineerden en de uiteinde-lijke winnaar werden vastgesteld door een onafhankelijke jury uit het bedrijfsleven en diverse universiteiten. In 2000 won het Nederlandse Ameron International met de ontwikkeling van buis, een ontwerp van een combinatie van hogesterktestaal en een composiet.

 

De onafhankelijkheid van deze prijs wordt onderstreept doordat inzendingen ook zijn toegestaan voor ontwerpen van concurrerende staalsoorten. In het verleden is bijvoorbeeld Arcelor al eens doorgedrongen tot een van de vier genomineerden. Ze wonnen uiteindelijk niet. 

www.ssab.com

Mack Trucks wint de Swedish Steel Prize 2013 '
Greg Kiselis (links), principal engineer bij Mack Trucks neemt de Swedish Steelprize 2013 in ontvangst van Martin Lindqvist, ceo en president van SSAB AB. John Walsh, Mack vice president of marketing kijkt tevreden toe.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren