Zoeken
 
 

Valk Welding opent Franse vestiging


Lacroix-Saint-Ouen (F) , 18 september 2013
Valk Welding heeft eind augustus haar eerste eigen vestiging in het Franse Lacroix-Saint-Ouen officieel in gebruik genomen. Vanuit België en Nederland worden de medewerkers van de Franse vestiging bijkomend ondersteund door zes Frans sprekende specialisten op het gebied van verkoop, training, service en programmering. Naast verkoop en installatie van lasrobotsystemen gaat Valk Welding ook lasdraad onder eigen label aan de Franse metaalindustrie leveren.
Bij de openingsplechtigheid waren ruim honderd genodigden, waaronder de heer Desessart, burgemeester van Lacroix-Saint-Ouen, Takuya Kiyose, director van Panasonic Welding Systems uit Japan en mr. Yuji Yamashita, president of Panasonic Factory Solutions Europe.

 

Eigen dochter

De afgelopen tien jaren werd Frankrijk vanuit België en met support vanuit Nederland bediend. Nu achtte Valk Welding de tijd rijp voor de opzet van een eigen dochteronderneming in Frankrijk. Deze stap wordt gerechtvaardigd door het feit dat in de afgelopen jaren, vijftien procent van de omzet van de Valk Welding groep in de robotica is gerealiseerd in Frankrijk, en het aantal aanvragen voor projecten jaarlijks blijft stijgen. Met de start van de eigen vestiging wil Valk Welding haar aanwezigheid, prestaties en directe klantencontact op de Franse markt verder versterken. Een dergelijke opzet heeft de lasrobotspecialist al eerder met succes gerealiseerd in de Tsjechische Republiek (2004) en Denemarken (2008).

 

De vestiging in Lacroix-Saint-Ouen (Compiègne), ten noorden van Parijs, biedt ruimte aan een verkoopkantoor, demonstratieruimte en magazijn voor lastoevoegmaterialen en reserveonderdelen voor after-sales service. In de demonstratieruimte staan Panasonic lasrobots demo-gereed opgesteld. De assemblage van lasrobotinstallaties blijft in de hoofdvestiging in Nederland plaatsvinden.

 

Drie gebieden

Valk Welding richt zich met haar lasrobotsystemen op het midden- en kleinbedrijf dat behoefte heeft aan flexibele automatiseringsoplossingen. Met specialistische kennis en hoog renderende oplossingen op dit gebied heeft Valk Welding de afgelopen jaren al in diverse Europese landen een leidende positie ingenomen. Daarmee heeft Valk Welding lasrobotisering van kleine aantallen en zelfs enkelstuks rendabel weten te maken. Het bedrijf onderscheidt zich hiermee van robotintegrators die zich focussen op grote serieproductie, met name in de automotive industrie. CEO Remco Valk: ‘Ons doel is om op termijn drie belangrijke gebieden te bestrijken: Noord-Frankrijk, Bretagne en de regio rond Lyon. Onze belangrijkste focus voor de komende jaren wordt hier vanuit Lacroix-Saint-Ouen gerealiseerd en we verwachten dat het aantal Franse medewerkers de komende vijf jaar zal groeien naar 10-15 personen.'

 

www.valkwelding.fr

Valk Welding opent Franse vestiging'
CEO Remco Valk verricht samen met de heer Desessart (links), burgemeester van het stadje Lacroix-Saint-Ouen de officiële openingshandeling.
1/1
 
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren