Zoeken
 
 

NORTEC wil campus voor het mkb zijn


Hamburg (DE), 9 januari 2024
Messe Stuttgart en VDW, die onlangs de leiding van NORTEC, vakbeurs voor fabrikanten, hebben overgenomen, zijn al in volle voorbereiding voor de beurs die van 23 tot en met 26 januari plaatsvindt in Hamburg.

'De planning is al in volle gang en dagelijks komen er nieuwe inschrijvingen binnen', meldt Florian Schmitz, hoofd Vakbeurzen en Evenementen bij Messe Stuttgart. Er zijn momenteel ongeveer 140 exposanten geregistreerd om nieuwe producten, oplossingen en diensten voor de productiesector in Noord-Duitsland, Scandinavië en de Benelux te tonen in hal A1 van het beursterrein in Hamburg. Op de beurs zijn machines, gereedschappen en besturings- en meettechnologie te vinden. Leveranciers en loonproducenten, samen met specialisten die de hele waardeketen vertegenwoordigen (ontwerp, berekening en simulatie, besturing, IT, logistiek, kwaliteitscontrole en service), richten zich tot besluitvormers uit alle industriële sectoren.

 

NORTEC 2024 presenteert zich als de Campus voor het mkb en belooft een indrukwekkend begeleidend programma. 'Messe Stuttgart en VDW werken nauw samen met betrouwbare partnerinstellingen die al veel ervaring hebben als het gaat om de eisen van de doelmarkten om de afzonderlijke hoogtepunten van het programma te organiseren', legt Dr. Markus Heering, directeur van de VDW (Duitse Vereniging van Gereedschapsbouwers), uit. 'Het NORTEC-programma zal zich richten op actuele thema's binnen de industrie, zoals toeleveringsketens, tekorten aan vaardigheden en productiemogelijkheden voor speciale sectoren, die allemaal in verschillende formats gepresenteerd zullen worden,' vervolgt hij.

 

Gezamenlijke stands

Het begeleidende programma van de beurs richt zich op actuele thema's in de industrie. Zo zal Hansesupplier, een groep van tien loonproducenten in Noord-Duitsland, een gezamenlijke stand delen en hun expertise over moderne metaalbewerking delen. Dit omvat laseren, eroderen, draaien en frezen, buigen, vormen en lassen en vele andere productietechnieken.

 

Ook de elektronicafabricage heeft met dertien exposanten een gezamenlijke stand waarop de hele waardeketen voor assemblagefabricage te zien is, van printplaatfabricage tot componenten, soldeermiddelen en coatings, machines en fabricageprocessen. Tevens zijn er lezingen van het elektronicafabricageforum (FED).

 

Op de beurs is ook een start-up zone te vinden, waar maximaal tien jonge bedrijven de kans hebben om tegen een gereduceerd tarief een eigen expositieruimte (4m2) te bemachtigen om zo in contact te komen met (potentiële) klanten.

 

Klaar voor de (her)start

'Met NORTEC 2024 hebben we de leiding genomen over een spannend evenement dat zich al heeft gevestigd als een belangrijke datum op de kalender voor de industrie in Noord-Duitsland,' concludeert Florian Schmitz. Markus Heering voegt hieraan toe: 'De eerste veranderingen zullen al in 2024 zichtbaar worden. Met het succes van dit evenement willen we de basis leggen voor de best mogelijke herstart in 2026.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren