Zoeken
 
 

Sweco krijgt nieuwe Franse opdracht voor metronetwerk Grand Paris Express


Brussel, 27 september 2017
Auteur:
Jan Hoffman
Sweco, met zijn 14.500 medewerkers in Europa toonaangevend als ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau, haalde een nieuwe prestigieuze opdracht binnen.
Het mag het projectmanagement en detailed design op zich nemen voor de realisatie van de Onderhouds- en Stelplaats (SMR) en van de Onderhoudssite voor de Infrastructuur (SMI) van Ligne 15 Est van het Grand Paris Express metronetwerk. Dit doet het in opdracht van de Franse openbare instelling Société du Grand Paris (SGP).

 

Sweco krijgt deze nieuwe opdracht, nadat het in mei 2016 al de projectcoördinatie en het detailed design toegewezen werd voor de infrastructuur en inrichting van de automatische metro op de sectie Le Bourget RER - Le Mesnil-Amelot (Ligne 17). Die opdracht bestaat erin de blauwdruk en infrastructuurprojecten van het Franse openbaar transportnetwerk Grand Paris Express te ontwerpen, uit te werken en uit te voeren. Als bedrijf is Sweco gespecialiseerd in het opleveren van duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en zuiver water.

 

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium, dat zijn hoofdzetel in Brussel heeft en 930 werknemers tewerkstelt: "Dat wij één jaar na de toekenning van Ligne 17 nu ook opdracht krijgen om het onderhoudscomplex en de stelplaats van Ligne 15 op ons te nemen, geeft onze internationale ambities nog sterker vorm. Dit kadert in de strategische uitbouw van onze expertise, metro- en civiele bouwkunde in het bijzonder, naar nieuwe markten."

 

Het consortium dat door Sweco geleid wordt, bestaat uit een internationaal en multidisciplinair team met de architectenbureaus WilkinsonEyre (Londen) en Richez Associés (Parijs), en de ingenieursbureaus Oteis en Atec (Parijs). In 2025 moet het SMR-SMI-project van Rosny-sous-Bois, op de site van Montgolfier, operationeel zijn voor de eerste fase van de gedeeltelijke ingebruikname van Ligne 15 Est. De werkzaamheden voor de stelplaats worden tegen 2030 afgerond. 

 

Sweco krijgt nieuwe Franse opdracht voor metronetwerk Grand Paris Express '
Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium: “Strategische uitbouw van onze expertise naar nieuwe markten”.
1/1
 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren