Zoeken
 
 

Sweco en BG Ingénieurs Conseils bestuderen renovatie Belliard- en Wettunnel Brussel


Brussel, 13 maart 2019
Het consortium van Sweco en BG Ingénieurs Conseils is door Brussel Mobiliteit aangesteld voor het ontwerp en de opvolging van de grootschalige renovatie van de Belliard- en Wettunnel. Deze verkeersaders in het hart van de hoofdstad worden gemoderniseerd met bijzondere aandacht voor veiligheid, esthetiek en duurzaamheid. Het consortium Sweco - BG zal de opdrachtgever bijstaan met onder meer het gedetailleerd ontwerp, de opstelling van bestekken, de analyse van offertes en de opvolging van de werken.

Erwin Malcorps, Managing Director Sweco Belgium: 'Dit is een complex tunnelproject, vlakbij grote Europese en Belgische instellingen. Omdat beide tunnels verbonden zijn met andere ondergrondse structuren is een doordachte mobiliteitsplanning en fasering van de werken nodig, zodat de hinder zoveel mogelijk beperkt wordt. Onze deskundigen zullen veiligheid combineren met een functioneel, aangenaam design. We kunnen daarvoor bogen op onze jarenlange ervaring met dergelijke projecten in de Brusselse context, zoals de Kortenberg- en Kruidtuintunnel, Metro Noord en de Schuman-Josaphat spoortunnel. Meer nog, Sweco en BG staan internationaal bekend om hun gespecialiseerde tunnelexpertise. Onze verworven kennis bij uitdagende Europese projecten zal ook de Brusselse verkeersinfrastructuur ten goede komen.'

 

Brussel Mobiliteit stelde eerder een meer-jaren investeringsprogramma (MIP) op. Het geeft een globale visie met prioriteiten voor het geheel van de uit te voeren acties. De renovatie van de Belliard- en Wettunnel valt binnen het toepassingsgebied van dit programma en spitst zich zowel toe op de civieltechnische constructie als op de elektromechanische uitrustingen. Daarnaast worden de betrokken tunnels ook qua veiligheid opgewaardeerd, met bijzondere aandacht voor de brandveiligheid.  

 

De Belliardtunnel verbindt de Belliardstraat met de Kortenbergtunnel en de Wettunnel. Hij bestaat uit één tunnelkoker van 2.026 meter, die naar de E40-snelweg leidt. Dagelijks gebruiken zo'n 37.000 voertuigen deze route om de hoofdstad te verlaten. De Wettunnel heeft een lengte van 432 meter en loopt van het Brusselse stadscentrum tot aan het Jubelpark. Hij heeft een dagelijkse verkeersintensiteit van ongeveer 25.000 voertuigen.  

 

Ereloon consortium: 5,3 miljoen euro 

Het consortium dat door Sweco geleid wordt, bestaat uit een internationaal en multidisciplinair team. Het ereloon voor het consortium bedraagt ongeveer 5,3 miljoen euro. Sweco staat in voor duurzame gebouwen, efficiënte infrastructuur en toegang tot elektriciteit en zuiver water en telt in Europa 15.000 medewerkers. Het voert wereldwijd projecten uit in 70 landen. Sweco is een toonaangevend Europees ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau, met een omzet van ongeveer 1,8 miljard euro. Het bedrijf staat genoteerd op Nasdaq Stockholm.  

 
print deze pagina mail door stel uw vraag
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

5 Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke krant met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
Verschillende specials waarin u uw bedrijf of product specifiek onder de aandacht kunt brengen
 5.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren