Zoeken
 
 

Daling uitstoot broeikasgassen met 29 procent in Limburg


21 december 2022
Limburg ziet de uitstoot van broeikasgassen in haar provincie dalen met 29 procent ten opzichte van 2008 en stevent af op een vermindering met 45 procent tegen 2030.
De Europese Unie wil de CO2 uitstoot terugbrengen met 55 procent tegen 2030 en de provincie Limburg moet een tandje bijsteken om deze ambities te halen. Toch zijn er behoorlijke resultaten geboekt sinds het in 2008 de actie 'Limburg Klimaatneutraal' lanceerde. Sindsdien worden driejaarlijkse opvolgmetingen gedaan, met 2008 als nulmeting.

Bij de derde opvolgmeting 2018-2020 werd een daling van de CO2-uitstoot geconstateerd. Het studiebureau Sweco noteerde voor 2020 een CO2-uitstoot van 6.132.154 ton, 29 procent minder dan in 2008. In alle sectoren zijn de broeikasgasemissies structureel gedaald, met uitzondering van de transportsector en ook de landbouw.

‘In totaal is de industrie goed voor 36 procent van de uitstoot, de huishoudens voor 25 procent, het particulier en commercieel vervoer voor 23 procent en de dienstensector voor 11 procent’, schrijft Het Belang van Limburg na een analyse van het rapport.

De ETS-industrie (Energieverbruikers die vallen onder de Europese emissierechtenhandel) met onder de metaalsector, cementovens of elektriciteitsproducenten, ziet haar uitstoot met 38 procent dalen. Afgezien van de sluiting van de steenkoolcentrale in Langerlo en de coronacrisis, zou ook de vergroening van het energieverbruik in de grote bedrijven merkbaar zijn. Ook een krimpende industrie in Limburg zou bijdragen aan een vermindering van de broeikasgassen van de industrie.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren