Zoeken
 
 

Dematic maakt centrum voor Delhaize


Heusenstamm (DE), 13 juli 2016
Dematic GmbH heeft van de Belgische retailer Delhaize een turnkey-opdracht gekregen voor de ontwikkeling van een nieuw distributiecentrum in Brussel.

Centraal in het distributiecentrum staat een automatisch palletiseersysteem voor gemengde pallets (AMCAP), dat dankzij de constructie niet alleen erg ruimtebesparend is, maar ook het energieverbruik aanzienlijk vermindert. ‘We zijn uiteraard zeer trots dat Delhaize voor Dematic koos om een nieuw distributiecentrum in Brussel te realiseren. Onze ervaring in de retail, onze uitgebreide kennis van logistieke automatisering en softwaresystemen en onze expertise in ontwerp en design van logistieke centra waren de voornaamste redenen, dat wij deze belangrijke opdracht gekregen hebben', zegt Ulf Henriksson, ceo van Dematic.


Delhaize Groep is een internationale retailketen met meer dan 3.400 filialen wereldwijd en een omzet van 23 miljard euro. De logistieke specialisten van Dematic zullen twee hoogbouwmagazijnen bouwen met dertien gangpaden, die uitgerust worden met automatische miniloadkranen van het type RapidStore AS/RS. De opdracht omvat eveneens twintig gangen voor het Dematic Multishuttle 2 systeem met driehonderd shuttles en achttien reserveshuttles.

 

In het midden van het distributiecentrum komt een automatisch palletiseerssysteem voor gemengde pallets. Deze geavanceerde oplossing voor orderpicking en palletisering bestaat uit achttien RapidPalls, die een grote hoeveelheden verschillende dozen en andere verpakkingen automatisch op pallets of in rolcontainers samenvoegt en stapelt. AMCAP is een ideaal systeem voor distributiecentra in de levensmiddelenretail. Het voorkomt fouten en productschade bij orderpicking en verbetert de nauwkeurigheid van het voorraadbeheer.


www.dematic.com 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren