Zoeken
 
 

Assa Abloy danst met deuren tijdens Design Week


Houthalen , 7 oktober 2015
Assa Abloy Entrance Systems werkt samen met Noman Studio op de Dutch Design Week 2015. Hier worden samen deuren geopend naar nieuwe mogelijkheden.

Daar is Assa Abloy Entrance Systems constant naar op zoek. De deursystemen zijn in eerste instantie functioneel. Door de samenwerking met Selina Parr en Lara Tolman van Noman Studio, gaat de totaalleverancier van automatische toegangsoplossingen even een andere toer op. Tijdens de 13de editie van de Dutch Design Week in Eindhoven spelen tien schuifdeuren een hoofdrol in een nieuw werk van Noman. 


Utopische wereld

Modeontwerpster Selina Parr en set designer Lara Tolman creëren in hun werken een utopische wereld door middel van installaties en films. Die wereld vindt zijn wortels in een spel van kleur en vorm. Door experiment, het zoeken naar balans en disbalans, en terug te gaan naar de essentie van materiaal en objecten, komen ze tot hedendaagse scènes.

 

Assa Abloy Entrance Systems is totaalleverancier van automatische toegangssystemen. Van diverse types automatische deuren tot industriële deuren, van laad- en lossystemen tot snelroldeuren. De twee vonden elkaar nadat Noman door Dutch Invertuals werd uitgenodigd om te presenteren op de Dutch design week 2015.


De beweging

Uitgangspunt van het werk, én van de toeschouwer, is beweging. Op de website van Assa Abloy Entrance Systems ontdekten de kunstenaars de mogelijkheden van de automatische deuren op dit vlak. Uit esthetische overwegingen viel de keuze voor het ontwerp op de  - relatief kleine -  Besam ADS Frame schuifdeursystemen. Basis van de installatie is een stalen frame met tien schuifdeuren. De deuren, in rij opgesteld, reageren op de toenadering van de bezoeker en zijn zelf bewerkt met een patroon waarin beweging wordt geabstraheerd. De beweging van het openen en sluiten van de deuren én de toenadering en verwijdering van de bezoeker, resulteren in een dans tussen sculptuur en toeschouwer.


Verrassend

‘Dit is letterlijk weer een nieuwe manier om deuren te openen. Het idee om onze functionele schuifdeuren eens in een andere (design)context te plaatsen, sprak ons meteen aan', aldus Assa Abloy Entrance Systems. ‘Het resultaat is een erg geslaagde én verrassende presentatie.'

De Dutch Design Week vindt plaats van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober 2015. Noman en Assa Abloy Entrance Systems nodigt iedereen van harte uit om de presentatie ‘Dansen met deuren' te bezoeken (Fuutlaan 12B in Eindhoven). 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren