Zoeken
 
 

Tevredenheid over behoud renovatiepremie bij Bouwunie


Vilvoorde, 8 juli 2015
Bouwunie is tevreden met de beslissing van de Vlaamse regering om de renovatiepremie een premie te houden, en niet om te zetten in een belastingvermindering. ‘Enerzijds omdat er nu duidelijkheid is en anderzijds omdat een premie veel interessanter is voor wie verbouwt', klinkt het in een persbericht.

De organisatie van bouw-kmo's betreurt wel dat de premie nu in twee keer wordt uitbetaald. ‘Hierdoor moet wie verbouwt soms toch nog langer op zijn geld wachten dan bij de vorige renovatiepremie.' Bouwunie zegt ook nog vragen te hebben bij de groepering van de renovatiewerken in vier categorieën, terwijl dat er vroeger meer waren. ‘Aangezien er per categorie van werken een premie van maximum 2.500 euro kan bekomen worden, kan dit voor sommige verbouwers minder gunstig uitvallen', luidt het.

 

Volgens de organisatie van bouw-kmo's is de renovatiepremie een belangrijke stimulans om te renoveren en om die werken door een reguliere aannemer te laten uitvoeren. Bouwunie wijst erop dat de sinds de aankondiging van de fiscalisering van de premie in oktober vorig jaar, heel wat Vlaamse bouwbedrijven vragen daarover kregen. Uit een enquête bij 481 bouw-kmo's bleek ook dat volgens 27 procent van die bedrijven, de aankondigde wijziging een negatieve impact heeft op het werkvolume.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren