Zoeken
 
 

LVD breidt assortiment afkantpersen met automatische gereedschapswisselaar uit


Gullegem, 17 april 2013
LVD Company heeft haar assortiment ToolCell-afkantpersen met automatische gereedschapswisselaar uitgebreid met een model met een grotere capaciteit van 220 ton en 4.080 mm werklengte.

ToolCell is een hydraulische afkantpers met geïntegreerde gereedschapswisselaar die de insteltijd van de machine beperkt en de capaciteit en efficiëntie bij kleine tot middelgrote series maximaliseert.

 

Minimale insteltijd

ToolCell beschikt over een gereedschapsbibliotheek die volledig geïntegreerd is in de machine. De gereedschappen worden nauwkeurig en automatisch geplaatst, zodat er geen handmatige correctie van de gereedschapsinstellingen meer nodig is. Terwijl de operator de werkstukken van de volgende job voorbereidt, ontlaadt de machine automatisch de vorige gereedschapsconfiguratie en wordt de volgende configuratie geladen.

Het nieuwste model ToolCell 220/40 beschikt over voldoende capaciteit voor twee volledige rijen zelfklemmend bovengereedschap (stempels) en vijf volledige rijen ondergereedschap (V-matrijzen). Het gereedschapsstation kan met een flexibele gereedschapsconfiguratie uitgerust worden, om aan specifieke eisen van de klant te voldoen.

 

Hoekcontrole in reële tijd

ToolCell maakt gebruik van geavanceerde hydraulica en elektronica en is voorzien van een stevig frame om de nauwkeurigheid te garanderen.

ToolCell is uitgerust met het gepatenteerde Easy-Form® Lasersysteem van LVD om de hoek tijdens het plooiproces te meten, wat de nauwkeurigheid vanaf het eerste werkstuk garandeert. Easy-Form Laser gebruikt metingen aan de voor- en achterzijde van de matrijs om de exacte hoekwaarde van het werkstuk te bepalen. De sensoren sturen deze informatie in reële tijd door naar de CNC-sturing, die deze data vervolgens verwerkt en de juiste diepteaanpassing tijdens het proces uitvoert om de correcte hoek te verkrijgen. Het plooiproces wordt niet onderbroken en er gaat dus geen productietijd verloren.

 

Intuïtieve touchscreen- bediening

ToolCell is verder ook uitgerust met Touch-B, de allernieuwste LVD 19"-touchscreenbediening. Touch-B omvat intuïtieve grafische symbolen waarmee alle machineparameters ingesteld kunnen worden, wat een snelle en efficiënte werking verzekert. ToolCell kan ook offline geprogrammeerd worden met de LVD Cadman-B gereedschapswisselmodule.

ToolCell wordt aangeboden met diverse configureerbare machineopties zoals slag, afstand tafel/ram, voortsteunen en plaatvolgers.

 

www.lvdgroup.com

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren