Zoeken
 
 

Fijen Metaaltechniek schaft zich een Bystronic waterstraalsnijder aan


Maarheeze (NL) , 13 mei 2015
Bystronic Benelux heeft onlangs aan Feijen Metaaltechniek een ByJet Flex 8030 waterstraalsnijmachine verkocht. Daarmee heeft de Nederlandse plaatbewerker een volgende stap gezet op het gebied van waterstraalsnijden.De machine zal naar verwachting na de zomer in gebruik worden genomen.

Deze nieuwe waterjet met een snijbed van 8 bij 3 meter stelt Feijen nu in staat om ook op groot formaat te snijden met water. Na een succesvolle start op het gebied van waterstraalsnijden met een ByJet Smart 3015 zag directeur John Feijen de mogelijkheid zijn werkzaamheden verder uit te bouwen. De investering in een nieuwe grote waterjet was dus een logische volgende stap. De nieuwe ByJet Flex komt samen met de ByJet smart in een nieuwe hal te staan waarmee al het watersnijwerk onder één dak wordt samengebracht.

 

Twee snijkoppen

De ByJet Flex 8030 is een zeer uitgeruste machine voorzien van twee snijkoppen die worden aangedreven door de zeer krachtige ByPump Ultra+. Met deze pomp heeft Feijen de primeur daar dit de eerste machine is die met een dergelijke pomp wordt geleverd. De pomp biedt een maximale werkdruk van 6.200 bar, maar is door Bystronic gelimiteerd op 5.300 bar. Met deze druk kunnen ook zeer dikke materialen met zeer hoge kwaliteit gesneden worden, zelfs met twee snijkoppen tegelijk.

 

Voorbereidt op snijden met 3D kop

Daarnaast is de machine voorzien van een voorbereiding voor het snijden met een 3D kop. Hiermee kan de waterjet snijden onder hoek van maximaal 45 graden. Complexere vormen gaan dan ook tot de mogelijkheid behoren. Zodra de machine optimaal draait zal het 3D snijden gerealiseerd gaan worden. Feijen boort hiermee een nieuwe markt aan die de concurrentie aangaat met de verspanende sector.
Verder is de waterjet gezien van vele gemakken zoals automatische slibafvoer waardoor het abrasief zand eenvoudig uit de machine kan worden gehaald. Ook is de machine voorzien van een automatische waterniveauregelaar waarmee eenvoudig het waterniveau in de snijtank kan worden verhoogd en verlaagd. Zo kan snel omgeschakeld worden tussen onder- en bovenwater snijden. Ook kan de machine snijden met alleen water, dus zonder toevoeging van het abrasief zand, voor het snijden van zachtere materialen. De machine heeft een zone indeling waardoor de stilstand-tijd beperkt omdat er tijdens het snijden in de afruimzone tegelijkertijd kan worden afgeruimd.

 

Bystronic Benelux

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren