Zoeken
 
 

LVD introduceert nieuw entry level fiberlasersnijsysteem


Gullegem, 28 april 2015
LVD Company nv breidt haar aanbod lasersnijmachines uit met de Lynx FL, een kostenefficiënte lasersnijmachine die tijdens CIMT, vorige week in Beijing, werd gelanceerd.

Lynx maakt de weg vrij naar de wereld van de fiberlasersnijsystemen waar gebruikers de flexibiliteit hebben om met een bescheiden en goed besteed budget een uitgebreide reeks materialen en diktes te bewerken.


Lynx wordt aangedreven door een zeer efficiënte IPG-fiberlaserbron (2 kW), die zorgt voor de snelle en nauwkeurige verwerking van dunne platen in traditionele materialen als zacht staal, roestvrij staal en aluminium, met als extra troef dat ook metalen als koper en messing efficiënt verwerkt kunnen worden. Het materiaal absorbeert de laserstraal met 1µm golflengte beter, waardoor de verwerkingssnelheid bij dunne plaat tot drie keer hoger is dan met een CO2-laserbron.

 

Automatische wisseltafels

Lynx biedt naast een compact design ook geïntegreerde automatische wisseltafels, waarbij de ene tafel wordt geladen terwijl op de andere tafel materialen worden gesneden, wat de nuttige werktijd maximaliseert. De tafelwissel duurt bovendien slechts 35 seconden. Lynx beschikt over een geïntegreerde Siemens IU cnc-sturing en -aandrijvingen en garandeert hiermee ook aan hoge snelheden de grootste positioneer- en herhaalnauwkeurigheid.

  

Snijkop

De nieuwe Precitec ‘Light-Cutter' garandeert hoge snijsnelheden. Hij beschikt over een temperatuur- en constante afstandscontrole en een crashbeveiligingssysteem. De cartridge van het beschermvenster is snel en eenvoudig te wisselen.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren