Zoeken
 
 

Marktomstandigheden dwingen Thyssenkrupp Steel tot herstructurering


Duisburg (DE), 16 april 2024
Thyssenkrupp Steel kondigt een herstructurering aan als reactie op de aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Doel is volgens het bedrijf om de concurrentiepositie te versterken en de rendabiliteit te verbeteren.

Thyssenkrupp kondigt aan de productiecapaciteit terug te brengen van 11,5 miljoen ton naar een niveau tussen de 9 en 9,5 miljoen ton per jaar. Dit betekent dat ongeveer 25 procent van de staalactiviteiten zal verdwijnen.

 

De veranderingen hebben op invloed op het personeelsbestand. Met 27.000 medewerkers in de staaldivisie, waarvan 13.000 in Duisburg, zal een niet becijferbaar aantal banen verloren gaan, zo stelt het bedrijf. De komende weken zullen onderhandelingen worden gestart met de vakbonden over de details van het ontslagproces. Tot 2026 geldt er nog een werkgelegenheidspact bij Thyssenkrupp.

 

De herstructurering volgt op aanhoudende uitdagende marktomstandigheden. Zo is de Duitse economie verzwakt en daarmee de vraag afgenomen. Ook vormt de massale import van goedkoop staal uit Azië een probleem. Ten slotte heeft ook de staalfabrikant, net als vele andere industriële bedrijven, last van de sterk gestegen energieprijzen. Thyssenkrupp geeft aan dat de orderproductie de afgelopen jaren af nam, in combinatie met de lage prijzen maakte dit de staalactiviteiten verlieslatend, wat de herstructurering noodzakelijk maakt.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren