Zoeken
 
 

Wereldstaalproductie lager in januari 2015


Brussel , 24 februari 2015
De wereldproductie van ruw staal voor de 65 landen die rapporteren aan World Steel Association bedroeg 133 miljoen ton in januari 2015. Dat is een daling van 2,9 procent ten opzichte van januari 2014.
China produceerde hiervan naar schatting 65,5 miljoen ton, ook een daling en wel van 4,7 procent ten opzichte van januari 2014. Ook in Japan daalde de productie naar 9,0 miljoen ton, een min van 4,0 procent. Duitsland produceerde met 3,7 miljoen ton ruw staal 0,5 procent meer dan januari vorig jaar.

Rusland zag zijn staalproductie stijgen met 6 procent naar 6,1 miljoen ton. Oekraïne, toch een van 's werelds grootste staalproducenten produceerde 1,9 miljoen ton ruw staal, een daling van 25,2 procent ten opzichte van dezelfde maand 2014. De VS produceerde 7,4 miljoen ton ruw staal in januari 2015, een stijging van 0,4 procent ten opzichte van januari 2014. Ook Brazilië voerde zijn staalproductie op naar 3,0 miljoen ton, een stijging met 7,7 procent ten opzichte van januari 2014.

 

Bezettingsgraad

De ruw staal bezettingsgraad voor de 65 landen daalde in januari 2015 naar 72,5 procent, 4,4 procentpunt lager dan januari 2014. Vergeleken met december 2014 is het -0,4 procentpunt lager. De maandelijkse ruwstaal bezettingsgraad wordt berekend op basis van ruw staal productie en de capaciteit informatie verkrijgbaar bij worldsteel. De informatie capaciteit is gebaseerd op openbaar beschikbare gegevens, twee keer per jaar geactualiseerd en gecontroleerd via het lidmaatschap worldsteel's.
De World Steel Association is een van de grootste en meest dynamische brancheorganisaties in de wereld. worldsteel vertegenwoordigt ongeveer 170 producenten van staal (waaronder 9 van 's werelds 10 grootste staalbedrijven), nationale en regionale staalindustrie verenigingen, en staal onderzoeksinstituten. worldsteel leden vertegenwoordigen ongeveer 85 procent van de mondiale staalproductie. Megaton (Mt) is een metrische eenheid gelijk aan 1 miljoen ton. China januari productiegegevens is een worldsteel schatting op basis van de gerapporteerde productie door CISA leden aangepast op basis van hun aandeel in het nationale totaal.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren