Zoeken
 
 

Online veilinghuis Auctelia introduceert themaveilingen


Mont-Saint-Guibert, 20 november 2014
Het online veilinghuis voor machinerie, Auctelia, introduceert themaveilingen voor kleine en grote bedrijven. Het bedrijf is gespecialiseerd in veilingen op het gebied van metaalbewerking, landbouw en bosbouw, houtbewerking en andere productiemiddelen.

Auctelia heeft eigen specialisten in dienst voor deze specifieke sectoren, die vooraf producten keuren en productomschrijvingen op juistheid controleren. Auctelia bepaalt een datum en thema voor elke veiling en richt per veiling een themawebpagina in. Daarmee bereiken verkopers gericht potentiële kopers. De drietalige veilingsite bereikt inkopers in geheel Europa.

 

Verhogen liquiditeit

Het veilinghuis ondersteunt met de themaveilingen grote én kleine bedrijven om op korte termijn de liquiditeit te verhogen en zo een eventueel faillissement te voorkomen. Deze aanpak sluit perfect aan bij de huidige ontwikkelingen in regelgeving rond faillissementen. Curatoren richten zich, ondersteund door deze nieuwe regelgeving, steeds meer op de mogelijkheden van voortzetting van een bedrijf. Door een impuls te geven aan de liquiditeit is er ruimte om regelingen met schuldeisers te treffen. Hierdoor hebben bedrijven meer kans een faillissement te voorkomen. Door het organiseren van thematische veilingen brengt Auctelia verkoper en koper sneller en effectiever bij elkaar. Ook is het bij Auctelia mogelijk om kleinere partijen te verkopen, bijvoorbeeld slechts een deel van het complete machinepark.

 

In eigen handen

Klanten van Auctelia kunnen kiezen om een deel of de gehele veiling zelf in eigen handen te nemen, bijvoorbeeld door de te veilen producten zelf op één van de themapagina's van de Auctelia-website te zetten. Met behulp van deze unieke ‘selfservice' zorgen verkopers zelf voor een beschrijving, foto's, kijkdagen, de betaling, de facturatie en het afhalen. De experts van Auctelia voeren een controle uit op alle productbeschrijvingen als kwaliteitsgarantie voor kopers. Op verzoek neemt Auctelia dit gehele proces uit handen en verzorgt een themaveiling op basis van full-service.

 

Op de Nederlandse markt werkt Auctelia nauw samen met logistiek- en handelspartner Fontexx in Bergeijk. Door de samenwerking met deze partner beschikt Auctelia over meer dan 20.000 vierkante meter warehousecapaciteit in Nederland en daarbuiten.

 

‘In Nederland zien wij ruimte voor een e-auction-specialist voor professionele en industriële goederen, met een persoonlijke benadering en maatwerk', zegt Scott Garlick, ceo van Auctelia. ‘Veel bedrijven beschikken niet over de tijd om de verkoop zelf te regelen, zeker als ze het geld hard nodig hebben. Ze denken daarnaast dat de verkoop van slechts één machine of apparaat niet interessant is voor kopers. In de praktijk blijkt dat dit niet waar is. Of ze doen een noodverkoop. Een bedrijf kan via Auctelia binnen enkele dagen tot weken beschikken over extra geld. Hierdoor is een veiling niet meer het gevolg van een tragisch faillissement, maar de aanloop naar een succesvolle doorstart. Door op deze manier te werken, laten we zien dat we het mkb echt begrijpen.'

 

Agenda Themaverkopen:

- Themaverkoop bouwmateriaal: tot 25 november
- Themaverkoop hout: tot 26 november
- Themaverkoop voertuigen, machines en bouwmaterieel: tot 2 december
- Themaverkoop BTP Sale: tot 9 december 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren