Zoeken
 
 

Fraaie opdracht voor gevelconstructeur Vorsselmans


Loenhout , 1 oktober 2014
Gevelconstructeur Vorsselmans uit Loenhout heeft een mooi contract binnengehaald in Nederland. Samen met de Nederlandse groep De Groot & Visser gaat Vorsselmans de gevelconstructie bouwen voor de nieuwe gevangenis van Zaanstad.
Het gaat om een complex waarin ruim duizend gedetineerden zullen opgesloten worden.

Gevelconstructeur Vorsselmans is al vele jaren gespecialiseerd in de constructie van aluminium ramen en gevels en in de installatie van zonnepanelen. De divisie zonnepanelen heeft het de laatste tijd niet makkelijk als gevolg van het wegvallen van de overheidssubsidies. De twee andere divisies doen het ondertussen echter uitstekend.

 

 

Vorsselmans werkt zo'n 25 procent voor de private woningbouw. Een hele reeks projectwerken in zowel Vlaanderen als Nederland zorgt voor een constant goed gevuld orderboek. Waar nu ook de gevelconstructie van de nieuwe Nederlandse gevangenis mag aan toegevoegd worden. In Loenhout wordt de hele productielijn afgewerkt, van de profielen tot de aanmaak van het eindproduct. Nederland is overigens bekend terrein voor Vorsselmans. Pakweg de helft van de projecten wordt er gerealiseerd.

 

Speciale eisen

Het project in Zaanstad is in die mate belangrijk omdat ook aan de constructie van de gevel speciale eisen gesteld worden. Zo moet rekening gehouden worden met uitbraakwerendheid, brandwerendheid en zelfs kogelwerendheid tot en met het zwaarste kaliber. Ook voor de deuren gelden biezonder eisen.

Omwille van die hoge technische eisen heeft Vorsselmans een joint venture opgezet met zijn Nederlandse collega, De Groot & Visser: VGV Façades. De joint venture zal in dit opzicht meer dan 1130 vliesgevelelementen, deuren, lichtstraten, entreegehelen en patio's bouwen. Ook 696 celramen.

 

Vier miljoen euro

 De waarde van het contract wordt op vier miljoen euro geschat, daarvan de helft voor Vorsselmans.

Het bedrijf van stichter Stan Vorsselmans werkt vandaag met zo'n 140 personeelsleden. Daarvan 60 in de productieafdeling, 50 in de administratie en nog eens 30 in de montagewerken. De leiding over de firma is vandaag in handen van dochter Christel en zoon Marc. Het bedrijf tekende verleden jaar voor een omzet van 25 miljoen euro.

De werken in Zaanstad moeten uiterlijk tegen maart van volgend jaar worden opgeleverd.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren