Zoeken
 
 

Picanol opent proefdraaizone voor weefmachines en nieuw trainingscentrum in Ieper


Ieper, 24 september 2014
De Picanol Group heeft in Ieper een nieuwe proefdraaizone en een nieuw trainingscentrum voor weefmachines geopend. De nieuwe gebouwen werden plechtig geopend in aanwezigheid van Geert Bourgeois, minister-president van de Vlaamse regering.

Aangezien het verbeteren van de concurrentiepositie door verdere productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen en gerichte investeringen een absolute prioriteit is, lanceerde de Picanol Group in 2013 een investeringsprogramma voor Ieper ten belope van 17,5 miljoen euro. Dit investeringsplan omvat o.a. een nieuwe proefdraaizone voor weefmachines, een nieuw trainingscentrum en de aankoop van verschillende productiemachines. In combinatie met verdere productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen wil de Picanol Group in Ieper zo zijn concurrentiepositie verbeteren.

 

Trainingscentrum

In het nieuwe trainings- en bezoekerscentrum kan Picanol technici van klanten wereldwijd in optimale omstandigheden trainen op de weefmachines van Picanol. Het nieuwe trainingscentrum meet 66 bij 9 meter. Daarnaast is het gebouw ook uitgerust met een ontvangstruimte voor interne evenementen en bezoekers (scholen, universiteiten, verenigingen) en acht vergaderzalen.

 

Proefdraaizone

In 2014 investeerde Picanol in een nieuwe proefdraaizone met 24 proefdraaistanden. Hier worden alle afgewerkte weefmachines mechanisch en elektronisch getest voor ze naar de klant vertrekken, waardoor Picanol een nog hogere kwaliteitsservice kan aanbieden. Na het proefdraaien en na goedkeuring worden de weefmachines verplaatst met de rolbrug naar één van de twee inpaklijnen. Na de inpaklijn worden de machines in de bufferzone geplaatst in afwachting van de verzending.

 

Mijlpaal

Sinds de zomer van 2014 is de verzendruimte ondergebracht in een nieuwe ruimte met twee laadkaaien en één laadruimte. Vanuit deze ruimte vertrekken er dagelijks vrachtwagens met containers die de Picanol-weefmachines naar alle hoeken van de wereld brengen. In 2013 vertrokken er meer dan 3.500 containers vanuit Ieper, die bijna allemaal via Belgische havens passeerden (Antwerpen en Zeebrugge). De inhuldiging van de nieuwe proefdraaizone en het nieuwe trainingscentrum betekent een nieuwe mijlpaal voor de Picanol Group in Ieper.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren