Zoeken
 
 

Start-ups gezocht voor strijd om wereldtitel


20 februari 2024
Voka, de Waalse ondernemersorganisatie UWE en Global Entrepreneurship Network (GEN) Belgium hebben de inschrijvingen geopend voor start-ups die willen meedingen naar de prestigieuze wereldtitel ondernemen op de Entrepreneurship World Cup (EWC).

Via nationale voorrondes zal de Belgische kandidaat worden uitgezocht die ons land mag vertegenwoordigen op de finale later dit jaar in Saoedi-Arabië. Voka, UWE en GEN Belgium roepen pre-starters, start-ups en scale-ups op zich kandidaat te stellen via de website. De Belgische finalist van vorig jaar, het Gentse Sealution, mocht zich bij de beste 25 kandidaten rekenen en heeft aan zijn deelname verschillende internationale contacten, funding- en groeikansen overgehouden.

 

Hoe kandideren?

'De starters van vandaag zijn de succesvolle en innovatieve bedrijven van morgen. We willen onze startende bedrijven alle kansen geven om te schitteren op een van de grootste podia ter wereld: de Entrepreneurship World Cup. In onze provincie zijn er heel wat jonge en talentvolle ondernemers, ik roep hen dan ook op om zich kandidaat te stellen om ons land te vertegenwoordigen op het WK ondernemen,' aldus Sophia De Bruyne, manager Jong Ondernemen Voka Oost-Vlaanderen.

 

Via de website www.voka.be/ewc kunnen bedrijven zich via een eenvoudig invulformulier aanmelden. Een internationaal samengestelde jury beoordeelt de aanmeldingen en nodigt de kandidaten uit voor een live pitch.


De pitches vinden plaats tijdens voorrondes in heel het land: op 18 maart voor prestarters die nog in de ideeënfase zitten (Louvain-la-Neuve), op 19 maart voor start-ups (Brugge) en op 20 maart voor scale-ups (Gent).

 

Finaleronde

Per voorronde worden drie finalisten in hun categorie geselecteerd die zullen pitchen op de nationale Belgische finale in Antwerpen op 25 maart 2024. PMV, Smartpresentations maar ook juryleden van Brussels Finance & Invest, VLAIO, Pulse Foundation dagen de finalisten uit om het beste van zichzelf te geven. Uit de finalisten zal één Belgische kandidaat gekozen worden die België zal vertegenwoordigen op de 'Global Finals' in Riyadh. De Belgische finalist neemt deel aan een combinatie van virtuele trainingssessies en direct, één-op-één mentorschap om zich voor te bereiden op de Global Finals.

 

1 miljoen euro

In de voorbije edities van Entrepreneurship World Cup schreven zich wereldwijd al meer dan 400.000 kandidaat-ondernemingen in voor de wedstrijd. Nationale rondes per land leveren uiteindelijk honderd finalisten op die het tegen elkaar opnemen in de wereldwijde finale. Er is meer dan één miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar vooral het wereldwijde uitstalraam en de internationale netwerkopportuniteiten bieden grote groeimogelijkheden voor de jonge ondernemingen. Dit jaar gaan de honderd finalisten door naar de wereldwijde finale in Riyadh (Saoedi-Arabië) in december 2024. 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren