Zoeken
 
 

ArcelorMittal produceert nieuwe hogesterktestaal alleen in België


Parijs (F), 3 september 2014
ArcelorMittal komt met een ultra hogesterktestaal. Het zal in eerste instantie worden geproduceerd en ontwikkeld op twee ArcelorMittal locaties in België: Gent en Kessales (bij Luik). Het staalconcern verkondigde dat dinsdag in Parijs.

De nieuwe staalsoort wordt onder de naam Fortiform in drie klassen op de markt gebracht. De ontwikkeling kwam tot stand door een samenwerking van de R & D-teams in het Franse Maizières-lès-Metz en het Amerikaanse Oost-Chicago.

 

Gewichtsbesparing

Het nieuwe Fortiform gamma van geavanceerde hogesterktestaal (AHSS) voor koud persen zou volgens ArcelorMittal kunnen leiden tot verdere gewichtsbesparing tot 20 procent. ‘Door zijn superieure eigenschappen is de Fortiform serie in staat om meer energie te absorberen bij een crash, met minder staal. Dit maakt het geschikt voor gebruik in vele structurele delen van het voertuig die kan worden beïnvloed tijdens gevolgen, waaronder voor-en achterzijde chassis en voorruit A-en B-stijlen', meldt het staalconcern.

 

Drie staalsoorten

Het Fortiform gamma bestaat momenteel uit drie staalsoorten. Fortiform 1050 is het eerste product uit deze nieuwe reeks en is getest op vervormbaarheid en lasbaarheid en goedgekeurd door autofabrikanten wereldwijd. De eerste in serie geproduceerde voertuigen met het nieuwe Fortiform zal in 2017 van de productielijnen kunne rollen.

De twee andere kwaliteiten, Fortiform 980 en Fortiform 1180, zullen tussen 2014 en 2017 in productie komen. Deze twee soorten zullen later dit jaar als monsters beschikbaar komen voor fabrikanten om te testen.

 

ArcelorMittal

 

 

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren