Zoeken
 
 

Volvo Car Gent verwelkomt 150 nieuwe medewerkers


gent, 13 augustus 2014
Maandag 11 augustus is Volvo Car Gent na een zomervakantie van drie weken weer aan de slag gegaan. De Zweedse autobouwer verwelkomde meteen ruim 150 nieuwe medewerkers, die overkomen van Johnson Controls. Enkele maanden geleden had Volvo beslist om de assemblage van de dakbekleding en de tunnelconsole in eigen beheer te nemen. Deze activiteiten werden tot voor kort verricht door Johnson Controls Interior in Assenede.
Voor de meeste nieuwkomers was de eerste Volvo-dag geen complete verrassing. In de weken vóór de vakantie konden ze immers al kennismaken met Volvo en hun nieuwe werkplek bezoeken. Ze kregen een introductiesessie van twee dagen, met uitleg over de werkcultuur, werkorganisatie, kwaliteit en veiligheid. Toen viel de nieuwe medewerkers het volgende op: 'We moeten overal op de voetpaden lopen. Het valt mij op dat er zoveel aandacht wordt besteed aan veiligheid', vond Melanie De Rouck. Ook Jeanine Bauwens vond het allemaal erg spannend. De meerderheid van de nieuwkomers zijn vrouwen, en die komen terecht in de Volvo-wereld waar de mannen in de meerderheid zijn. 'Het lijkt wel de omgekeerde wereld', zei ze toen. 'Het valt mij op dat er hier veel meer mannen werken dan vrouwen. Ik ben benieuwd!'

 

De 150 nieuwkomers werden verwelkomd met een spandoek waarop al hun voornamen staan, het zijn voornamelijk vrouwen.

Volvo namen

 

Volvo Car Gent heeft tijdens de zomersluiting heel wat onderhouds- en verfraaiingswerken uitgevoerd. Zo werd er vier miljoen euro geïnvesteerd in de vervanging van verschillende spuitrobots. Het bedrijf houdt zich nu klaar voor een drukke tweede jaarhelft. Als de sterke verkoop aanhoudt (+ 9% in de periode januari-juli van dit jaar) maken ze zich in Gent sterk dat er een nieuw productierecord kan sneuvelen.

 

De investeringen bij Volvo Car Gent lopen over verschillende jaren en zullen in 2019 afgerond worden. Tegen dan zal Volvo Cars 60 miljoen euro geïnvesteerd hebben in de vernieuwing van de spuitrobots in de fabriek in Gent. Dit jaar (2014) zal Volvo ongeveer 22 miljoen investeren in zijn Gentse fabriek. Hiermee wordt een deel van de Eindassemblage verbouwd om de efficiëntie in dat deel van de fabriek verder te verhogen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren