Zoeken
 
 

ZF Wind Power gaat windmodelonderdelen produceren in Lommel


Lommel, 20 maart 2024
ZF Wind Power speelt in op de huidige en toekomstige groei in de windmarkt door drie seriële productielijnen te installeren voor complete onshore en offshore aandrijflijnen en SHIFT tandwielkasten.

De vraag naar windenergie groeit wereldwijd. In Europa werd in 2023 18,3 GW aan nieuwe windturbines geïnstalleerd. Van 2024 tot 2030 zal tweederde van de nieuwe installaties onshore blijven, maar tegen het einde van het decennium zullen offshore windinstallaties snel toenemen. Als leverancier reageert ZF Wind Power hierop door zijn portfolio uit te breiden van seriële productie van versnellingsbakken naar seriële productie van aandrijflijnen.

 

'Bij ZF zijn we voorbereid op de toekomst met verschillende optimalisaties en investeringen om versnellingsbakken en aandrijflijnen te produceren om aan de Europese vraag te voldoen, zowel onshore als offshore. De EU-doelstelling van 42,5 procent hernieuwbare energie in 2030 is ambitieus, maar niet onmogelijk. We moeten nu beginnen, allemaal samen,' zegt Felix Henseler, CEO van ZF Wind Power.  

 

ZF heeft zijn Belgische fabriek omgebouwd tot een seriële productiehub met drie seriële productielijnen voor de offshore en onshore markten. Met de integratie van de offshoreproductielijn kan het bedrijf het hele Europese offshorelandschap bestrijken. 'Dankzij de nauwe samenwerking met onze partners kunnen we nu innovatieve aandrijflijnmodellen produceren voor offshore turbines die tot 80 GWh/jaar kunnen produceren,' zegt Felix Henseler. Dit betekent dat één turbine genoeg energie kan produceren om 20.000 Europese huishoudens van stroom te voorzien. Met de serieproductie van de aandrijflijn voor onshore kan ZF vier aandrijflijnvarianten leveren voor deze turbineplatforms met een vermogen tot 7,2 MW. Naast de assemblage van de aandrijflijn, stelt het modulaire ontwerp van de tandwielkast ZF in staat om zijn SHIFT tandwielkastplatform assemblage en testmogelijkheden te combineren om aan de huidige en toekomstige marktvraag te voldoen. Deze geavanceerde windturbines en aandrijflijnen zullen de verschuiving van klimaatschadelijke brandstoffen naar schone windenergie versnellen.

 

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren