Zoeken
 
 

Recticel ziet omzet na twee jaar opnieuw toenemen


7 mei 2014
Schuimrubberproducent Recticel is er na twee jaar van omzetdalingen in geslaagd de trend te keren. In het eerste kwartaal boekte het bedrijf een omzet van 333,4 miljoen euro, 4,9 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de woensdag 7 mei gepubliceerde kwartaalcijfers kondigt Recticel ook een contract aan met Renault en de sluiting van een matrassenfabriek in Zwitserland, aldus De Standaard.

‘De in 2012 en 2013 vastgestelde negatieve omzet trend kent een ommekeer', zo staat in de trading update. ‘De lichte marktverbetering (in Europa, dat 94 procent van de omzet vertegenwoordigt, nvdr), in combinatie met de groei-initiatieven van de groep, heeft geleid tot een globale omzet groei in alle segmenten.'

 

De omzetstijging was het grootst in de isloatiedivisie (+11 procent). In de grootste afdeling, die van soepelschuim, ging de omzet 3 procent hoger tot ruim 156 miljoen euro. Ook de autodivisie deed het prima met een omzetstijging van meer dan 8 procent. Recticel haalde in april het contract binnen voor de productie van de deurpanelen van de nieuwe Renault Scénic. Dat contract levert over zes jaar een gecumuleerde omzet op van 26 miljoen euro, klinkt het.

 

Nog in april kondigde het bedrijf de intentie aan om een matrassenfabriek in Zwitserland, met een honderdtal werknemers, te sluiten. De productie wordt verspreid over verschillende sites, waaronder die in Houthalen. ‘Dat levert hier geen extra tewerkstelling op', zegt Michel De Smedt, de investor relations manager van Recticel. ‘Het gaat om een proces van optimalisatie, waarbij we bekijken hoe we de capaciteiten maximaal kunnen benutten.'

 

Voor het volledige jaar 2014 verwacht Recticel een omzetstijging van ongeveer 2 procent. Minder dus dan de stijging in het eerste kwartaal, maar dat heeft te maken met de vergelijkingsbasis, zegt De Smedt. 'Het eerste kwartaal van 2013 was zeer zwak.' De rebitda (recurrente winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) zou dit jaar toenemen met circa 10 procent, luidt het.

 

In 2013 boekte Recticel een omzet van 1,26 miljard euro en een rebitda van 72,8 miljoen euro.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren