Zoeken
 
 

Martens Hout koopt Leuvense houthandel Wuyts


Schoten, 9 april 2014
Het Belgische familiebedrijf Martens Hout in Schoten heeft de Leuvense houthandel Wuyts overgenomen. De Antwerpse houthandel versterkt daarmee zijn posities in Brabant. Martens Hout heeft nu met Schoten, Turnhout en Leuven drie belangrijke verkooppunten.

Martens Hout is aan een continue expansie toe. Het afgesloten boekjaar 2013 was zeker 'niet het beste ooit', aldus zaakvoerder Eric Martens, maar 2014 is alvast goed gestart. De meeste bouwwerven bleven immers operationeel. Er ging niet veel tijd verloren aan vorstverlet.

 

Alleen nog professioneel

De acquisitie van houthandel Wuyts bleek in dit opzicht een mooie opportuniteit. De eigenaren waren aan een welverdiend pensioen toe en zagen de verdere groei van hun onderneming het best bestendigd in een overname door Houthandel Martens. Het bedrijf wordt op termijn geïntegreerd in de strategie van de Antwerpse groep. Het aangeboden gamma aan hout zal nagenoeg helemaal afgesteld worden op professionele gebruikers zoals aannemers en timmerfabrieken. Tot nog toe gold dit voor slechts de helft van het leveringspakket.

 

Facelift

In de werkplaatsen van Schoten, Turnhout en Leuven worden de bestelde producten voor plaatsing enkel geschaafd of gezaagd. Daartoe is al meteen geïnvesteerd in Leuven. Daar werden nieuwe schaafmachines en vorkheftrucks gekocht en onderging de showroom een facelift.

Houthandel Martens realiseerde verleden jaar een omzet van nagenoeg dertig miljoen euro. Voor het lopende jaar is een omzetstijging van tien procent gebudgetteerd. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de inbreng van Leuven. De groep biedt momenteel werk aan zo'n zestig mensen.

(bron: Madeinmetropool.be)

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren