Zoeken
 
 

Beaulieu International Group investeert komende drie jaar 300 miljoen euro


Wielsbeke, 27 januari 2014
Beaulieu International Group, dat zijn hoofdkwartier heeft in West-Vlaanderen, wil de komende drie jaar 300 miljoen euro investeren. BIG start in zijn vestiging in Wielsbeke met de productie van vinylparket en wil daarmee zijn positie bevestigen als leidende internationale vloerbedekkingsspecialist.
Volgens ceo Geert Roelens is de groep bezig met een complete metamorfose. De groep, met een omzet van anderhalf miljard en om en bij de 3.700 medewerkers, is van plan om 30 miljoen euro te investeren in de naaldvilt- en vezelactiviteiten in Wielsbeke en Kruishoutem. Ook komt er in Wielsbeke een fabriek voor vinylparket, een van de snelst groeiende segmenten in de markt van vloerbedekking. In Rusland wil Beaulieu zijn productiecapaciteit verdubbelen omdat nergens anders per capita zoveel vinyl gekocht wordt.

Dat Beaulieu zo sterk investeert is geen toeval. De voorbije jaren doen vooral de zogenaamde Luxury Vinyl Tiles (LVT) het bijzonder goed, waardoor ze een alternatief vormen voor de achteruit lopende verkoop van onder meer laminaat. Met de ingreep volgt de groep het voorbeeld van een naaste buur als IVC.

Beaulieu International Group bestaat uit drie business units. ‘Flooring Solutions' is Europees leider in vloerbedekkingen (tapijt, naaldvilt, vinyl, LVT & hout). Een tweede business unit, ‘Granules', is actief in de productie van polypropyleenkorrels voor tal van toepassingen. Onder de derde business unit ‘Engineered Products' zijn de activiteiten Fibres, Yarns, Technical Textiles en Technical Sheets ondergebracht.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren