Zoeken
 
 

Bekaert neemt staalkoordfabrieken Pirelli over


Kortrijk, 4 maart 2014
Auteur:
Ruud Peijs
Staaldraadgigant Bekaert neemt de staalkoordactiviteiten van Pirelli over. In het kader van de transactie sluit het Belgische bedrijf bovendien een langetermijncontract af voor de levering van staalkoord aan de Italiaanse bandenfabrikant. Met de acquisitie is een bedrag gemoeid van 255 miljoen euro.

Bekaert versnelt met de overname haar groeistrategie. Bovendien bevestigt de deal haar status als een belangrijke leverancier voor de bandenindustrie. De in Kortrijk gevestigde onderneming neemt concreet vier staalkoordfabrieken van Pirelli over: in Italië, Roemenië, China en Brazilië.


Het aan de aandelenbeurs van Brussel genoteerde bedrijf denkt dat de acquisitie ongeveer 300 miljoen per jaar aan omzet zal opleveren. Bekaert heeft vorig jaar ook weer zwarte cijfers kunnen schrijven. De winst voor belastingen kwam uit op 137 miljoen euro vergeleken bij een verlies van 50 miljoen een jaar eerder. De geconsolideerde omzet liep echter met bijna acht procent terug naar 3,2 miljard euro. Dat kwam volgens de groep door onder druk staande markten, hoogst ongunstige wisselkoersen, aan de klanten doorgegeven lagere grondstoffenprijzen en prijsdruk van concurrenten. De gevolgen daarvan werden echter voor een deel gecompenseerd door eerdere herstructureringen en kostenbesparingen. De directie blijft daarbij ‘vertrouwen houden in de strategie en in de groeivooruitzichten van de onderneming.'

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren