Zoeken
 
 

Toename FSC boscertificering in Vlaanderen


Gent, 24 februari 2014
In 2013 werd in Belgisch Vlaanderen 1611 hectare bos FSC-gecertificeerd. Dat bracht het totaal in 2013 op 20.285 hectare FSC gecertificeerd bos. Een groei van 9 procent ten opzichte van 2012. Dat schrijft De Houtkrant.

Belgisch Limburg blijft in absolute oppervlakte de belangrijkste provincie met FSC-bosareaal. De relatieve ‘FSC-index' (FSC-oppervlakte ten opzichte van het totale Vlaamse bosareaal) is sinds 2013 het hoogst in West- Vlaanderen (21 procent). Globaal kent Vlaanderen een FSC-index van iets meer dan 11 procent. De FSC-groep telt 67 leden waarvan 25 private en 42 openbare bosbeheerders/eigenaars. In oppervlakte bedraagt het aandeel privé-bossen slechts 1 procent van het FSC-bosareaal.


Aanbod Inlands FSC-gelabeld hout
In 2013 werd in de Vlaamse FSC-bossen 90.010 kubieke meter hout gekapt en verkocht. Vorig jaar was nog circa de helft van het FSC-hout afkomstig uit Limburgse bossen, in 2013 is dat beperkt tot ruim een kwart (27 procent) en werd de eerste plek overgenomen door Vlaams Brabant (38 procent). Logischerwijs vertaalt dit zich in een daling van het aandeel naaldhout (57 procent) ten opzichte van 2012 (toen bijna 70 procent). De boomsoorten Corsicaanse den, grove den en beuk blijven ook in 2013 samen ruim tweederde van het totale gekapte volume voor hun rekening nemen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren