Zoeken
 
 

Goede opkomst Indumation ondanks wegblokkades


Kortrijk, 14 februari 2024
De Indumation beurs in Kortrijk Xpo trok 9.783 bezoekers uit de Benelux industrie, 10 procent meer dan tijdens de vorige editie in 2022.

‘Het (inter)nationale boerenprotest zorgde dan een aarzelende start van Indumation. Maar al heel snel bleek de Belgische industrie toch naar Kortrijk Xpo af te zakken, zij het wel iets voorzichtiger dan gehoopt op basis van de massale bezoekersinschrijvingen', klinkt het bij de beursorganisatie van Indumation dat vorige week plaats vond in Kortrijk Xpo.

 

De beurs spitst zich toe om industriële automatisering en industrie 4.0 en kende haar zevende editie. Dat deze onderwerpen in de interesse staan, bleek uit het recordaantal standhouders van 250 die de grootste expo-oppervlakte ooit in beslag namen. Op basis van de vooraanmeldingen dacht de beursorganisatie het record van 2018 te overtreffen, maar de boerenprotesten gooiden enige roet in het eten. De boeren blokkeerden vorige week massaal snelwegen om hun onvrede met het landbouwbeleid te uiten.

 

Groots, drukbezocht en kwaliteitsvol 

Desondanks was de beursorganisatie Industrialfairs meer dan tevreden over de bezoekersaantal en het beursverloop. ‘Het werd een absolute grootse, drukbezochte en bijzonder kwalitatieve editie die opnieuw als geen ander in de Benelux de industriële automation community samenbracht, informeerde en inspireerde', klinkt het.

 

De beurs klokte over drie dagen af op een bezoekersaantal van 9.783. Dat zijn er 10,6 procent meer dan in 2022. De meeste aandacht van de bezoekers ging uit naar engineering & automatiseringsdiensten - integratoren (25,1%) en machinebouw - high Tech Systems & Mechatronica (23,1%).

 

Nood aan automatisatie 

De beursorganisatie verklaart de hoge opkomst door de grote nood aan efficiëntie, innovatie, duurzaamheid en doorgedreven automatisering/digitalisering. Dit als gevolg van mindere economische verwachtingen, een aanhoudend kritiek personeelstekort, hoge kosten, stijgende rentes, haperende toeleveringsketens.'

 

Ook de nieuwe events op de beursvloer waren volgens de oganisatie een schot in de roos. 'De allereerste Tech Guru Explosition werd een topevent voor de hoger opgeleide technologische young professionals en studenten van 18- 30 jaar. AI & Omniverse debat met aansluitend ‘beats, vibes, drinks and bites' trok 125 jonge techwolves.'


De 8e editie van Indumation.be staat gepland op 4-6 februari 2026. Daarvoor vindt op 20 februari 2025 de INE (Indumation Network Event) in de Brabanthal te Leuven

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren