Zoeken
 
 

Fried Vancraen stopt na 33 als CEO bij Materialise


Leuven , 31 oktober 2023
De Belgische 3D printing specialist Materialise krijgt na 33 jaar een nieuwe CEO. Brigitte de Vet-Veithen neemt per 1 januari 2024 het stokje over van medeoprichter Fried Vancraen.

‘We hebben Materialise opgericht met de missie om een betere en gezondere wereld te creëren', start Fried Vancraen, CEO van de 3D printspecialist het persbericht waarmee hij zijn afscheid als CEO aankondigt.

 

‘Drieëndertig jaar later heeft het bedrijf een ideaal punt bereikt om nieuw leiderschap binnen te halen en ons mee te nemen naar de toekomst', vervolgt de medeoprichter die als nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur aan het bedrijf verbonden blijft. Ook mede-oprichter Hilde Ingelaere doet een stapje terug en legt haar functie als Executive Vice President per 1 januari neer en zal eveneens een rol krijgen in de Raad van Bestuur.

 

Trots terugblikken 

Vancraen kijkt met trots terug op de ontwikkeling van het bedrijf die zich tot 3D specialist ontwikkelde op mondiaal niveau. In de zomer van 2014 trok Materialise naar de Amerikaanse beurs Nasdaq. ‘Op wat we hebben bereikt door onze inspanningen om de levens van patiënten te verbeteren en te redden en om het industriële productieproces vooruit te helpen met innovatieve 3D-printoplossingen.'

 
Lange voorgeschiedenis  

Volgens de medeoprichter en het gezicht van het bedrijf heeft opvolgster Brigitte de Vet-Veithen alles in zich om de ontwikkeling van het bedrijf voort te zetten. De Vet-Veithen is momenteel executive vicepresident voor Materialise Medical en zal het bedrijf vanaf 1 januari 2024 leiden als CEO. Zij werkt sinds 2016 bij Materialise en was daarvoor actief bij Johnson & Johnson, waar ze onder meer business director UK, vicepresident EMEA en general manager voor de Duitse markt was.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren