Zoeken
 
 

Ackermans & Van Haaren steunt IQIP in groeiambities


15 augustus 2023
Ackermans & van Haaren is via haar dochtervennootschap AvH Growth Capital een overeenkomst aangegaan met HAL Investments om veertig procent van IQIP Holding te verwerven voor circa 100 miljoen euro. MerweOord zal tegelijkertijd twintig procent van IQIP verwerven, met de optie om dat belang in de loop van 2024 op te trekken tot 33,33 procent. Indien MerweOord haar optie uitoefent, zullen HAL, AvH en MerweOord elk een derde van de aandelen van IQIP aanhouden.

IQIP ontwerpt en assembleert hydraulische hamers en ander hei-, handling- en hijsmaterieel alsook materieel voor onderwatergeleiding op de zeebodem dat wereldwijd wordt verhuurd of verkocht in drie kernmarkten: Offshore Wind, Coastal & Civil en Oil & Gas. Daarnaast heeft de onderneming groeiambities op gerelateerde (innovatieve) offshore markten, zoals de ontmanteling van olie- en gasplatforms.

 

In Offshore Wind, haar grootste segment, levert IQIP cruciale diensten zoals hei-oplossingen, geluiddempingssystemen en uitrusting voor het hijsen, overeind zetten, vastnemen en geleiden van palen. Sinds haar afsplitsing van IHC in maart 2023 investeert IQIP fors in haar materieelpark om zich voor te bereiden op de verwachte groei met dubbele cijfers in de offshore windmarkt. IQIP heeft haar hoofdkantoor in het Nederlandse Sliedrecht en telt wereldwijd ongeveer driehonderd werknemers. Ondanks de moeilijke omstandigheden in 2022 realiseerde de onderneming een omzet van 102 miljoen euro (2021: 159 miljoen euro) en een operationele kasstroom (EBITDA) van dertig miljoen euro (2021: 56 miljoen euro).

 

Deze transactie is onderworpen aan diverse opschortende voorwaarden, waaronder regulatoire goedkeuringen. Verwacht wordt dat de transactie begin 2024 kan worden afgerond.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren