Zoeken
 
 

Verschuiving in het Duitse beurzenlandschap


31 juli 2023
Internationale metaalbeurs Metav wordt onderdeel van Nortec, een platform voor industriële productietechnologie. De verantwoordelijkheid voor Nortec wordt daarnaast overgenomen door Messe Stuttgart en de VDW (Duitse vereniging van Werktuigmachinebouwer). Eerder was dit in handen van de Hamburg Messe.

'Voor Messe Stuttgart is de toekomstige oriëntatie van Nortec een nieuwe belangrijke mijlpaal in de uitbreiding van het portfolio van het bedrijf in de industriële sector', zegt Roland Bleinroth, voorzitter van Messe Stuttgart. 'We zijn verheugd dat we onze beurservaring van de succesvolle industriële evenementen in Stuttgart, die succesvol zijn ontwikkeld met onze jarenlange partner, de VDW, kunnen inzetten voor de uitbreiding van Nortec als het toonaangevende platform voor industriële productietechnologie in Noord-Duitsland. Deze bewezen succesformule zal nu ook met volle inzet in Hamburg worden geïmplementeerd.'

 

Ook de VDW verwelkomde deze ontwikkeling: 'De overname van Nortec opent nieuwe mogelijkheden om Nortec verder te versterken en het platform voor productietechniek in Noord-Duitsland uit te breiden. Als jarenlange organisator van beurzen in productietechniek en als brancheorganisatie zijn we ervan overtuigd dat we met onze expertise en ons internationale netwerk een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van Nortec,' aldus Dr. Markus Heering, Managing Director van de VDW.

 

Bundeling van landelijk aanbod

Het gezamenlijke doel van de Messe Stuttgart en de VDW is om de themagebieden van de Nortec uit te breiden en het profiel op middellange termijn te verbeteren. De VDW brengt daarom Metav onder in Nortec. 'Een groot aantal exposanten wil een consolidatie op de beursmarkt zodat ze hun producten en diensten kunnen bundelen. We zijn erg blij dat we dit kunnen ondersteunen door middel van de nieuwe constellatie,' aldus Dr. Markus Heering.

 

De overdracht van Nortec gaat in op 12 juli. Messe Stuttgart, Hamburg Messe en de VDW werken samen aan een soepele overgang. De volgende Nortec wordt gehouden in het Hamburg Trade Fair Center van 23 tot 26 januari 2024.

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren