Zoeken
 
 

Spacebel levert Belgische satelliet aan Vietnam


Hanoi (VN), 22 januari 2014
In aanwezigheid van de Vietnamese vicepremier Hoang Trung Hai en de Belgische vicepremier Johan vande Lanotte, heeft Spacebel op 20 januari 2014 in Hanoi het contract getekend voor de levering aan Vietnam van het ‘Made in Belgium' aardobservatiesysteem VNREDSat-1b (Vietnam Natural Resources, Environment & Disaster Monitoring satellite). De satelliet zal in 2017 worden gelanceerd.

Het industriële consortium onder leiding van Spacebel telt verschillende Belgische ruimtevaartbedrijven: AMOS en QinetiQ Space (twee Agoria-lidbedrijven), Deltatec, het Centre Spatial de Liège en VITO. Al deze partners hebben hun knowhow verenigd om het volledige systeem - zowel ‘flight' als ‘ground' - te ontwikkelen en te valideren op basis van ESA's PROBA-satellietplatform. Het project omvat ook een opleidingsprogramma, in samenwerking met de Universiteit van Luik (Ulg), bestemd voor de Vietnamese ingenieurs die voor de ontvangst en analyse van de satellietgegevens zullen instaan.

 

Doel is beter milieubeleid

VNREDSat-1b zal voor een 5 jaar durende waarnemingsmissie in een zon-synchrone baan rond de aarde worden geplaatst. Dankzij de nieuwe satelliet zal Vietnam meer autonomie krijgen bij het toezicht op fenomenen zoals ontbossing, vervuiling van rivieren en zeeën, overstromingen, visserij- en landbouwactiviteiten en invloed van klimaatveranderingen. Met deze informatie zal de Vietnamese overheid in staat zijn haar milieubeleid beter af te stemmen op de specifieke behoeften van het land.

 

Trots op samenwerking

Het contract is meer dan 60 miljoen euro waard. Spacebel zegt trots te zijn op de samenwerking met de Vietnamese Academie van Wetenschappen en Technologie (VAST), die volgens het bedrijf de concrete bevestiging weerspiegelt van zijn positionering op de markt van minisatellieten voor aardobservatie.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren