Zoeken
 
 

Tuwi timmert aan de weg in België


4 april 2023
Tuwi, dat recent een vestiging opende in Dordrecht, wil ook actief de Belgische markt op. Het stelde daarvoor Ben Heikoop aan die een lang verleden heeft in de metaalverwerkende industrie. Zo werkte hij tot twee jaar geleden als vertegenwoordiger voor Astes dat automatische laad- en lossystemen produceert voor laser- en plasmasnijmachines.

Na een tussenstop bij BLM is Ben Heikoop weer verbonden aan Astes4, dat hij tot enkele jaren geleden vertegenwoordigde als sales verantwoordelijke van Astes4 Benelux. Het Zwitserse bedrijf heeft de verkoop in de Benelux inmiddels neergelegd bij een externe partij, bij machineverdeler Tuwi uit Winterswijk. 

 

'Ik ben sinds een klein jaar in dienst bij Tuwi als product manager Benelux voor Astes en Mitsubishi', vertelt Heikoop. Astes en Mitsubishi Electric, producent van lasersnijmachines, zijn innig met elkaar verbonden sinds het Japanse bedrijf Astes in 2018 overnam. 

 

De vertegenwoordiging van Mitsubishi/Astes in de Benelux is niet de enige verantwoordelijkheid voor Heikoop bij Tuwi, dat recent ook een tweede vestiging opende in Dordrecht. 'Dat is een stuk dichter bij België', grapt Heikoop om er vervolgens aan toe te voegen. 'Het is de bedoeling dat ik andere producten van Tuwi in de Belgische markt, vooral de Vlaamse markt, verkoop.'  

 

Flexible Tap Center

Een voorbeeld van een dergelijke product is de flexible tap center (ftc) van het Spaanse merk CMA. De vertegenwoordiging werd tot voor kort gedaan in onderaanneming door de Tollenaere uit Eeklo. Dat Tuwi een markt ziet voor de boor-taptafel bleek uit de beursdeelname op Machineering in Brussel eind maart.

 

machineering

Machineering 2023

 

Daar stond de werktafel broederlijk uitgestald naast een taparm, feitelijk concurrenten van elkaar. 'Veel specialisten in het lasersnijwerk hebben een taparm staan om nabewerkingen te doen. Met de taparm kun je echter maar één bewerking doen, terwijl je met de FTC meerdere bewerkingen kunt doen. De tafel is voorzien van een gereedschapswisselaar waardoor het dus perfect mogelijk is om drie verschillende diameters te tappen met een programmering', geeft Heikoop een voorbeeld. 

 

Alhoewel de Nederlander door zijn verleden in de metaalbewerking in de Benelux een groot netwerk heeft opgebouwd bij Belgische plaatbewerking zullen er ongetwijfeld nieuwe kennismakingen op het programma staan. 'Ik heb een contactlijst van 1500 bedrijven in België', zegt hij tot besluit.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren