Zoeken
 
 

Metav populaire verkenningsplaats Belgische KMO's


Düsseldorf (DE), 8 januari 2014
De vakbeurs Metav wordt van 11 tot en met 15 maart 2014 gehouden in Düsseldorf. Sinds 1980 presenteert deze vakbeurs in een tweejaarlijkse cyclus machines, productiesystemen, oplossingen voor complete productieprocessen en begeleidende dienstverlening. Voor het eerst zal ook additieve manufacturing of 3D-printen verankerd zijn in de beurs. Voor de Belgische metaalverwerkende KMO's is Metav een populaire verkenningsplaats.
Zwaartepunten op de Metav zijn de machines voor verspanen en omvormen, productiesystemen, precisiewerktuigen, geautomatiseerde materiaalstromen, computertechnologie en industriële elektronica. Hans Werner Reinhard, directeur van Messe Düsseldorf: 'Wij organiseren de beurs samen met ´eigenaar´ de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken VDW en onder auspiciën van de Fachverband Präzisionswerkzeuge. Tijdens de vorige editie van in 2012 presenteerden rond de 700 exposanten uit 26 landen hun noviteiten op circa 36.000 m² netto tentoonstellingsoppervlakte; 30 procent van de aanbieders kwam niet uit Duitsland. In 2012 trok Metav rond de 40.000 bezoekers uit 70 landen naar Düsseldorf. Het aandeel buitenlandse bezoekers lag bij de 10 procent. De meesten van hen kwamen uit Nederland, België, Oostenrijk en Polen‘, aldus Reinhard.

 

Speciale thema's

Als publiekstrekkers zijn er drie speciale thema's dit jaar: Metal meets Medical (medische engineering en speciale machines, waaronder 3D-printing), MM Composites World Area' (machining van composieten) en het ISF Dortmund Grinding Seminar 'Wissen schaf(f)t Vorsprung'.

 

Belgische KMO's

Omdat Düsseldorf op slechts 200 kilometer van Brussel ligt, is Metav voor de Belgische metaalverwerkende KMO's een populaire verkenningsplaats. Duitsland is dan ook een belangrijke leverancier van machines voor deze sector. In 2012 spreken we over een import vanuit Duitsland van metaalbewerkende machines van 74 miljoen euro.

 

Hooggespannen verwachtingen 

Metav is een belangrijke graadmeter voor de investeringsbereidheid van de metaalbewerkende bedrijven. En de verwachtingen zijn hooggespannen nu men ziet dat sinds september het verbruik van de tooling (snijgereedschappen) toeneemt. Dit is een belangrijke indicator, vermits meer verbruik van gereedschappen betekent meer werk bij de metaalverwerkende bedrijven, dikwijls toeleveranciers van de rest van de industrie. En als het werkvolume aantrekt is het ook meestal tijd voor investeringen in efficiënte(re) machines. (Knack, vraagenaanbod.nl)

 

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren