Zoeken
 
 

‘Steel Warriors’ scholenwedstrijd gelanceerd bij ArcelorMittal


12 oktober 2022
Bij staalreus ArcelorMittal is vorige week het startschot gegeven van de 'Steel Warriors', een scholenwedstrijd waarmee Belmetal jongeren van 16 en 17 jaar naar de metaalsector wil lokken.
Er heerst een enorme krapte op de arbeidsmarkt voor Vlaamse maakbedrijven en jongeren laten de opleiding tot metaalwerker vaak links liggen. Om de sector meer bekendheid te geven en jongeren van 16 en 17 jaar warm te maken voor een opleiding in de metaaltechniek, heeft Belmetal een scholenwedstrijd uitgeschreven. Belmetal is de Belgische beroepsvereniging van de metaalhandel.

In de wedstrijd - Steel Warriors genoemd - nemen twintig Belgische scholen het gedurende een schooljaar tegen elkaar op. Ze werken aan de realisatie van een echt project in metaal waarbij vaardigheden als snijden en lassen gevraagd worden. De creaties worden aan het eind van het schooljaar door een vijfkoppige jury beoordeeld. In deze jury hebben onder anderen Peter Meys van het Belgische Instituut voor de Lastechniek (BIL) zitting en de artiest Kevin Oyen.

Oyen die veel met metaal werkt, heeft de winnende troffee ontworpen. Deze zal in mei 2023 overhandigd worden aan de winnaars. Tijdens de prijsuitreiking worden er 8 prijzen uitgedeeld: goud, zilver en brons voor techiek en goud, zilver en brons voor estethiek. Daarnaast is er een overkoepelende prijs voor degene met de hoogste score voor techniek en esthetiek. En er is ook een publieksprijs die wordt uitgereikt voor het meest sympathieke project/meest enthousiaste deelnemers.

De scholen zijn vrij in de keuze van hun project, maar wel mag deze niet meer dan 1000 kilo wegen. Los van de prijzen neemt Belmetal ook het gebruikte metaal voor haar rekening. De scholen krijgen een cheque die zij bij de Belmetal-leden kunnen verzilveren.

Meer informatie over de wedstrijd vindt u op deze website.
 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren