Zoeken
 
 

Universal Robots brengt nieuwe cobot op de markt


22 juni 2022
Universal Robots, de Europese fabrikant van collaboratieve robots (cobots), voegt een nieuwe cobot met een laadvermogen van 20 kg toe aan zijn productgamma. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de Automaticabeurs in München.

De cobot, die de naam UR20 krijgt, heeft een volledig nieuw ontwerp gebaseerd op de jarenlange ervaring van Universal Robots in uiterst verfijnde engineering. De UR20 is het beste voorbeeld tot nu toe van Universal Robots' drang naar innovatie op het gebied van cobots. De nieuwe cobot heeft namelijk een geheel nieuw gewrichtsontwerp dat nog snellere cyclusbtijden mogelijk maakt, naast de mogelijkheid om zwaardere lasten te tillen. De reikwijdte van 1.750 mm is ontworpen om tot de volledige hoogte van een standaard europallet te werken, wat een grote impact zal hebben op de manier waarop bedrijven verpakken en palletiseren. De kleine voetafdruk biedt bedrijven bovendien meer mogelijkheden binnen hun bestaande productieruimte, zoals compacte plaatsing dichtbij de pallets.

 

Lassen

Behalve om te palletiseren verwacht Universal Robots dat de UR20 zal worden gebruikt om te lassen, vanwege zijn uitmuntende motion control, alsook voor materiaalverwerking, machinebelading en machinebediening. Daarnaast kunnen bedrijven de UR20 ook inzetten voor innovatieve oplossingen die het uitgebreide partnerecosysteem van de fabrikant voortdurend creëert.

‘Dit is niet zomaar een grotere versie van onze bestaande cobots - we hebben de cobot geherdefinieerd’, vertelt een enthousiaste Kim Povlsen, president van Universal Robots. ‘De UR20 is de meest innovatieve cobot die we al hebben geproduceerd, de laatste evolutie in zeventien jaar technische ervaring in de roboticasector. Onze ingenieurs hebben de arm volledig opnieuw ontworpen, maar hebben wel dezelfde intuïtieve gebruikersinterface behouden waar wij al lang om bekend staan.’


De UR20 markeert de start van een nieuwe serie innovatieve cobots van de volgende generatie, die een aanvulling zal zijn op de succesvolle e-serie van het bedrijf. Universal Robots brengt dit high-payload model als eerste van die reeks op de markt omdat hiermee end-to-end automatisering werkelijkheid wordt, waarbij cobots voortdurend nieuwe automatiseringstaken krijgen.

 
print deze pagina
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
 
 

Nieuws

 
 
 

Focus op bedrijven

meer...
Links Rechts
 
 

Uw product of dienst in de kijker?

Redenen om te adverteren:
   
 1. 
Onafhankelijke site en nieuwsbrief met een unieke redactie
 2. 
Bereikt brede doelgroep door verspreiding in gehele maakindustrie
 3.  Verzekert u van doeltreffend bereik bij duizenden zaakvoerders, productie- en aankoopverantwoordelijken
 4.
U kunt zich met een aantrekkelijke korting ook in de Nederlandse maakindustrie profileren